324379001

Başkan Demir: Yol problemi olan hiçbir mahalle kalmayacak

Başkan Demir: Yol problemi olan hiçbir mahalle kalmayacak

 

Başkan Demir: Yol problemi olan hiçbir mahalle kalmayacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik ilçesinde yapımına başlanan Gültepe-Yeniköy grup yolu ile mahalle sakinlerinin yol problemi ortadan kaldırılıyor. 5 kilometrelik yol yapılan çalışma ile 3.5 metre genişliğinden 7 metreye çıkarılacak ardından da sathi kaplama çalışması yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Özellikle kentin kırsal bölgelerinde bulunan mahallelerde yaşanan yol ve su altyapı sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz yol problemi olan hiçbir mahalle kalmamasıdır” dedi.  

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gerek kent merkezinde gerek kırsal bölgelerdeki mahallelerdeki  ulaşım ile ilgili yaşanan sorunları tek tek ortadan kaldırıyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin gayretli çalışmaları ile, yollar genişletilip, yenilenirken ulaşım daha konforlu hale getiriliyor. Bu kapsamda Canik ilçesi Gültepe-Yeniköy grup yolunda da genişletme çalışmaları başlatıldı. 5 kilometrelik yolda önce zemin iyileştirmeleri ve dolgu tahkimatları yapılarak yol genişliği 3.5 metreden 7 metreye çıkarılıyor. Ardından da sathi kaplama çalışması yapılarak yol daha konforlu hale getirilecek.

YOL GENİŞLİĞİ 3.5 METREDEN 7 METREYE YÜKSELTİLDİ
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Canik İlçe Şefi Melih Çetinkaya, "Çalışmalarımıza hızla başladık. Zemin iyileştirme, yol ve dolgu tahkimatlarımızı yaptık. Ardından genişletme çalışmalarımız başladı. Yol genişliğini 3.5 metreden 7 metreye çıkardık. Düşük kotlardan yüksek kotlara doğru yol genişletmesi yapıyoruz. Ardından da asfalt dökerek yolu daha konforlu hale getireceğiz” diye konuştu.

‘İKİ ARABA YAN YANA GEÇEMİYORDU’

Çalışmalar yakından takip ettiklerini söyleyen Yeniköy Mahallesi Muhtarı Harun Soylu ise "Yolumuzla ilgili eskiden çok sorun yaşıyorduk. Kışın çamurdan yazın tozdan bunalmıştık. Şimdi hepsinden kurtuluyoruz. Sevincimizi ve mutluluğumuzu anlatmaya kelime bulamıyorum. Şu an geniş bir yol yapılıyor. İki araba yan yana geçemiyordu. Ancak şu an yapılana bakarsak çok güzel bir yol olacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir olmak üzere burada emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HIZLI VE GAYRETLİ ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yol yapım çalışmalarının ekiplerin büyük gayreti ile hızla devam ettiğini belirterek “Özellikle kentin kırsal bölgelerinde bulunan mahallelerde yaşanan yol ve su altyapı sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla mahallelerimizin yol sorununu tek tek çözüyoruz. Hedefimiz yol problemi olan hiçbir mahalle kalmamasıdır. Şuan planlamalarımız önünde gidiyoruz” dedi.

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu