324379001

BAŞKAN EROĞLU “BU ZULÜM, İSRAİLİN SONUNUN BAŞLANGICI OLACAKTIR”

BAŞKAN EROĞLU “BU ZULÜM, İSRAİLİN SONUNUN BAŞLANGICI OLACAKTIR”

BAŞKAN EROĞLU “BU ZULÜM, İSRAİLİN SONUNUN BAŞLANGICI OLACAKTIR”

Tokat halkı, Darun Nusret adına yaraşır şekilde yine yardım ve destekleriyle Filistinli kardeşlerinin yanında.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda Filistin yararına Tokat Müftülüğü tarafından kurulan kermesin açılışında yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığını, Türkiye’nin uluslararası alanda görüşmeler gerçekleştirdiğini, Tokat halkının Darun Nusret adına yaraşır şekilde yine yardım ve destekleriyle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ettiğini söyledi.

Açılan kermesin önemine değinen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bugün burada önemli bir buluşmayı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Hem heyecanlıyız hem üzgünüz, hem bir o kadar da içimiz yüreğimiz kalbimiz adeta patlamaya hazır bir volkan gibi. Tabii çok çalışmalar yapılır, birçok faaliyetler ortaya koyulur, ama şu anda biraz sonra açılışını yapacağımız bu program bence son derece değerli ve kıymetli diye düşünüyorum” dedi.

17 gün önce başlayan harekatın soykırıma dönüştüğünün altını çizen Başkan Eroğlu “Zalim İsrail, Siyonist rejim yıllardan beri Filistin ve Gazze’de ki Müslüman kardeşlerimize yapmış oldukları bir harekatı şimdi daha da şiddetini artırarak adeta bir soykırım gibi sivil genç kadın çocuk demedi, sokak, ev, camii, hastanede demeden bombalıyor. Adeta gözü dönmüş gibi bombalar yağdırıyor. 17 gündür biz de bunu izliyoruz. Bizim de yüreğimiz adeta parçalanırcasına oradaki katliamları görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin dış politikada yoğun diplomasi trafiği başlattığına değinen Başkan Eroğlu “Başta Cumhurbaşkanımız nezdinde bütün ülke başkanlarıyla görüşmek suretiyle bütün İslam ülkeleriyle görüşmek suretiyle, bütün adeta dış diplomaside yapılması gereken her şeyi yapıyor. Öbür taraftan Dışişleri Bakanımız Tahran'a geçecek, Mısır’daki görüşmeler, Ürdün’de ki görüşmeler bu savaş, bu zulüm nasıl durur diye bir mücadele içerisinde. İşte Türkiye böylesine önemli bir anda yine kendine yakışanı yapıyor. Hamdolsun Cumhurbaşkanımız ülkemizde gurur duyuyoruz. Ama bugün laf dinlemeyen bir İsrail görüyoruz. Hâlen yaptıklarının meşru bir noktaya çekmeye çalışan, yalanlarla, algılarla ortaya attıkları iddialarla bir şeyler yapmaya çalışan bir İsrail görüyoruz ama burada şunu söylemek istiyorum ki, eminim ki yapılan bu zulümler İsrail’in de sonunun bir başlangıcı olacaktır. O çocukların hiç suçu günahı olmayan, ellerini, kolları, vücutları parçalanan bugün 2 bine yakın şehit olan o çocukların o hakları, onların masumların inşallah şu anda onlar şehitler duvarları, onların bu zulümlerini tam başlarına tersine çevirecek ve inşallah çok kısa süre içerisinde inşallah buradan da bir hayır çıkacaktır” dedi.

Önemli olan bizim hangi noktada durduğumuz diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Eroğlu “Biz bu noktada ülkemizin yaptığı ve Cumhurbaşkanımız nezdinde yapılan bu girişimlerden dolayı Allah katında da inanıyoruz ki bir sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Burada bizlerin toplayacağı yardımlarla, burada edeceğimiz katkılarla, en azından oradaki bir insana da bir faydamız dokunacaksa orada yemeği olmayan, ekmeği olmayan, yakacağı olmayan ve her şeye ihtiyacı olan o insana bir nebze de olsa bir yardım elimizi uzatabilirsek ne mutlu bize.  Bir Müslüm olarak da bu görevimiz de yerine getirebilirsek herhalde bir nebze de olsa kendimizi bu anlamda sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Onun için düzenlenen bu kermesi ben çok değerli ve çok önemli buluyorum. Elimizden ne geliyorsa, elimizi cebimize atalım. Biraz daha fedakârlıklar yapalım, oradaki Müslüman kardeşlerimize yardımlarımızı gönderelim. Tokat aynı eskilerde Darın Nusret dediğimiz gibi bu yardım edenler diyarı olduğunu ortaya koyacak ve kısa süre içerisinde yapılacak bu kermes de bizler güzel hayırlara inşallah dokunacağız. Ben hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu