324379001

BAŞKAN EROĞLU: “YENİ BİR ŞEHİR KURACAĞIZ”

BAŞKAN EROĞLU: “YENİ BİR ŞEHİR KURACAĞIZ”

BAŞKAN EROĞLU: “YENİ BİR ŞEHİR KURACAĞIZ”

Başkan Eroğlu, 10 bin konutun olduğu 25 bin kişinin yaşayacağı yeni şehir kuracaklarını söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında içerisinde işyerleri, sosyal alanlar bulunacak 10 bin konutun olduğu 25 bin kişinin yaşayacağı yeni şehir kuracaklarını söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Tokat basını ile bir araya geldiği toplantıda verdiği mesajlar arasında şehirde yeni imar alanları kurulmasının en önemli gündemlerinden biri olduğunu ifade etti.

Tokat’ın coğrafi özelliklerinin yerleşim yerinde yeni konut üretimine olanak vermemesi, ortaya çıkan trafik sorunları, şehrin deprem kuşağında bulunması Tokat Belediyesinin şehir imar planında yenilikler yapması ihtiyacını ortaya çıkarmıştı.

Şehirde son yıllarda artan nüfus şehirde daha fazla konut üretilmesi gerekliliği ve şehrin gelişiminin önünü açma isteğiyle Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ‘Yeni Tokat’ adını verdikleri imar projesini basın mensupları ile paylaştı.

Başkan Eroğlu proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Biz artık başka bir yerde, başka bir alanda farklı bir noktada, deprem problemi olmayan, zemini noktasında sıkıntı yaşamayacağız bir alanda yeni bir şehir, yeni bir Tokat kurmak ile ilgili bir çalışmamız var. 5, 6 katı geçmeyecek, geniş yollarıyla, sosyal alanlarıyla yeni bir şehir olacak. 10 bin konut ve işyerinin olacağı, 25 bin insanımızın yaşayacağı bir şehir inşa edilecek. Şu anda yer tespiti çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Süreci şeffaf bir şekilde yürüteceklerini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bu işin ilgilileri ile mimar, mühendis ve müteahhitlerle, bu iş ile ilgili odalarla, yapı denetim firmaları ile oturacağız, konuşacağız. Hep birlikte değerlendirerek inşallah yeni bir şehri kuracağımız yeri tespit edeceğiz” dedi.

Tokat’ta inşaat üretmek için yer kalmadığını ifade eden Başkan Eyüp Eroğlu “Yeni arsalar üreterek, inşaat maliyetlerini azaltmak suretiyle insanlarımızın dairelere daha uygun fiyatlarla sahip olması da önemsediğimiz konuların en önde gelenlerinden biri olacak” dedi.

Başkan Eroğlu “Bu alanları üretirken depreme dayanıklı ve tarım üretimi yapılmayan alanların olması temel prensibimiz. Ülkemizin bir deprem gerçeği var. Şehrimiz de aynı zamanda bir tarım kenti. Projemizi kurgularken, çalışmalarımızı yaparken bu gerçekleri göz ardı etmeden, başa alarak hareket edeceğiz” diye konuştu.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu