324379001

BAŞKANIMIZ IŞIK: ŞEHRİMİZE DEĞER KATMAYA ÇALIŞIYORUZ

BAŞKANIMIZ IŞIK: ŞEHRİMİZE DEĞER KATMAYA ÇALIŞIYORUZ

BAŞKANIMIZ IŞIK: ŞEHRİMİZE DEĞER KATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kütahya Belediyemizin ev sahipliğini yaptığı 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun basın tanıtım konserine katılan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Biz, bu şehrin değerlerini iş adamından bu şehirden çıkmış bürokratına, idarecisine, bilim adamına kadar sanatçısı başta olmak üzere kim varsa onları tanıtmaya, onların üzerinden şehrimize değer katmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, 26-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında “Hafıza, Mekân ve Müzik” temasıyla düzenlenecek olan 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun basın tanıtım konserine katıldı. Prof. Dr. Uğur Türkmen koordinatörlüğünde hazırlanan 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun basın tanıtım konserine; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu, çok sayıda akademisyen, sanatçı ve hemşehrimiz katıldı. Konser öncesinde bir konuşma yapan ve şehrimizin yetiştirdiği çok kıymetli sanatçımız Hisarlı Ahmet’i ölümünün 40’ıncı yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anarak sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Birçok yerde marka olmuş iki Ahmet’in yetiştiği şehrin 55’inci şehrül-emini olarak böyle bir ilde, bu kıymetli insanları yad etmenin çok büyük bir onur ve gurur olduğunu düşünüyorum. Bu şehrin kıymetini bu şehrin dışına çıktığınızda, buraya özlem duyduğunuzda daha iyi anlıyorsunuz. İnşallah tüm hemşehrilerimiz, üzerinde yaşadığımız bu kutsal toprakları mekân tutmanın kıymetini daha çok anlarlar. Gerçekten Hisarlı Ahmet ve Ressam Ahmet Yakupoğlu gerek ilimizi gerekse ülkemizi uluslararası arenada en kolay tanıtan iki büyük isim. Böyle iki büyük ismi yetiştiren toprakların şehri olmak çok önemli bir avantaj, büyük bir nimet. Bu ve benzeri birçok bilimsel toplantı başta olmak üzere sosyal ve kültürel etkinlikler, bu toprakların kıymetini insanlara daha rahat anlatmamız konusunda bize imkân tanıyacak. Kütahya Belediyesi olarak geldiğimiz günden bu yana kültür ve sanat faaliyetlerini çok önemsedik. Çünkü bir şehri tanıtmanın en az maliyetli ama en çok getirisi olan faaliyet grubunun bu faaliyet grubu olduğuna inandığımız için bunu yaptık” dedi.

KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ

Şehrimizde Kültür Sanat Akademisi’nin kurulduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkanımız Işık, “Bunun için de şehrimizde olmasını çok arzu ettiğim bir konservatuvarı kuramamanın eksikliğini hep hissettim. Bunu bir nebze de olsa gidermek için bu dönem Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi’ni kurduk. Fiilen bu dönem eğitim öğretime başlattık. Çünkü bu topraklarda beşikten mezara kadar sanatla muhatap olmuş birçok insan var. Gönüllülük esasıyla, böyle bir yapı içerisinde daha iyi yetişmelerini sağlayacak bir aktiviteye, bir kurumsal yapıya önderlik etmenin onurunu yaşadığımı ve bundan dolayı da başta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, tüm sanatçı dostlarımıza, üniversitelerimizin kıymetli öğretim üyeleri, Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güzel insanlar bir araya geldi ve şu anda 5 faaliyet alanında eğitime başladılar. İki yıl, dört yarı yıl olarak akademik faaliyetler sürecek. Onun sonunda öğrencilere bir mezuniyet belgesi, sertifika vereceğiz ama bir konservatuvar diploması yerine geçmeyecek bu. İnşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Kültür Müdürlüğümüzle görüşüp o belgeleri kıymetli hale getirebilecek organizasyonları da yaparsak hiç değilse iki yıl emek vermiş, değişik sanat alanlarında kendini belirli bir noktaya getirmiş memleketimizin kıymetli evlatlarını o belgeyle kıymetli insanlar arasına sokacak, iş bulmadan şehrin markalaşmasına katkı yapacak, akademik ve markalaşma konusunda kendine değer katacak bir noktaya taşıyacağımızı umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

HİSARLI AHMET’İN EVİ RESTORE EDİLECEK

“Hisarlı Ahmet ile ilgili bir kararımız var, ailesinin de onayını aldık. Nasip olursa 2024 yılı içerisinde Hezar Dinari Kültür Merkezimizi bir onarımdan geçireceğiz. Tadilat işlerimi bittikten sonra da oraya şu anda İstasyon Kavşağı’nda bulunan Hisarlı Ahmet’in heykelini taşıyacağız. Çünkü orada yoldan geçenler tesadüfen fark ederse görebiliyor. Bu şehri daha iyi tanıtacak, hak ettiği yerde olmasını sağlayacak o işlemi gerçekleştireceğiz. Ailesinin de onayını aldık. İkincisi ise Hisarlı Ahmet’in ve ailesinin kaldığı evi, Sayın Valimizin başkanlığını yaptığı toplantıda kaynak ayırarak restore edilmesi konusunda karar aldık. O evin de restore edilip, ailenin adıyla yaşamasını, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak faaliyetlerde de elimizden geleni yapacağız. Bu ve benzeri kültürel etkinliklerin şehrimize değer kattığının farkındayız. Yine Hisarlı Ahmet adına iki yıldır Türk Halk Müziği Ses Yarışması yapıyoruz değerli hocalarımızın ve sanatçılarımızın katkısıyla. Ülkemizin dört bir yanından gelen 100’den fazla sanatçı yarışarak Hisarlı Ahmet adına ödüller kazanıyor. Biz, bu şehrin değerlerini iş adamından bu şehirden çıkmış bürokratına, idarecisine, bilim adamına kadar sanatçısı başta olmak üzere kim varsa onları tanıtmaya, onların üzerinden şehrimize değer katmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli rektörlerime, tüm katılımcılara, siz değerli hemşehrilerime teşekkür ederek saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu