324379001

BAŞKANIMIZ IŞIK’TAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON LİRA DESTEK SÖZÜ

BAŞKANIMIZ IŞIK’TAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON LİRA DESTEK SÖZÜ

BAŞKANIMIZ IŞIK’TAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON LİRA DESTEK SÖZÜ

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 2023-2024 Futbol Sezonu Fikstür Çekimi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Başkanımız Işık, amatör spor kulüplerine cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı şerefine 1 milyon lira nakdi destek sağlayacağının sözünü verdi.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 2023-2024 Futbol Sezonu Fikstür Çekimi Toplantısı, Hilton Garden Inn Otel’de AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Kütahyaspor Kulüp Başkanı Abdullah Damcı, Belediye Başkan Yardımcımız Murat Arık, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz, spor kulüplerinin başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda BAL, Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme, 2. Amatör Küme ve Altyapı Ligleri’nde mücadele edecek takımların fikstür çekimi yapıldı.

Fikstür çekimi öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Önemli bir konu için buradayız. Çünkü buradaki her arkadaşımız gönüllülük esasıyla bu memleketin evlatlarını devletine, milletine sevdalı, spora düşkün, kötü alışkanlıklardan kendini uzak tutan gençler yetiştirelim diye bu işi yapıyorlar. İçinizdeki hiç kimsenin bu işten dolayı bir kuruş para aldığını düşünmüyorum. Gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş bu güzide topluluk inanıyorum ki bu birlikteliği korur daha da sırt sırta verirse bu şehri ve bu ili çok rahat hak ettiği yere taşır. Türkiye genelinde il bazında altıncı sıradayız nüfusumuza oranladığımızda. Gerek sporcu gerekse spora yapılan yatırımlar ve fiziksel altyapı açısından. Merkez ilçe olarak daha üst sıralardayız ama il geneli olarak gönlümüz ilk üç içerisinde yer almak. Bunu başarırsak gerçekten Kütahya’mız hak ettiği yere gelmiş olur ama ilk altıda olmak da çok büyük bir başarı. İlimizin ilk sıralarda yer alması övünülecek bir durum. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON LİRA DESTEK

Belediye Kütahyaspor altyapısında bin, Kütahya Belediyespor bünyesinde de 17 farklı branşta bin 500’ün üzerinde lisanslı sporcunun olduğu belirten Başkanımız Işık, “Bu sporcularımızın içerisinde dünya şampiyonalarında ve Türkiye şampiyonalarında madalya kazanan çocuklarımız var. Çok farklı branşlarda bu memleketin evlatları, destek verilirse o desteğin fazlasını şehrimize getiriyor. Hem şehrimizin tanıtılması hem de ülkemizin tanıtılması adına çok büyük bir camia burası. Biz de belediye olarak o çocuklarımızın hakkı olan desteği sağlamaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz yıl 90 bin lira amatör spor kulüplerimize nakdi yardım yaptık, bir yıl sonra 200 bin liraya, arkasından 400 bin, 600 bin ve bu yıl da inşallah 1 milyon lira söz verdik. Gönül ister ki ilimizin geneline bu desteği sağlayalım ama mücavir alanımızın dışına çıkamıyoruz. Bu konuda da İl Özel İdaremiz, il başkanımız, milletvekillerimiz destek bulmaya çalışıyor. 500’e yakın amatör spor kulübünün olduğu bir ilde ortalama her bin kişiye bir kulüp düşüyor. İyi bir rakam ama bu kulüplerin desteklenmesi halinde bu çocuklar bizleri mahcup etmez. Biz de bu gençlerimize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum, bütün kulüplerimize sakatlıksız, kazasız ve belasız bir sezon diliyorum. Herkese katılımlarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Yapılan toplantıda, 2023-2024 Futbol Sezonu’nun Valiler Kararnamesiyle Hakkari Valiliği’ne atanan Vali Ali Çelik’in adının verilerek 2023-2024 Vali Ali Çelik Futbol Sezonu olmasına karar verildi. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu