324379001

BAŞKANIMIZ PEKMEZCİ TÜRK DÜNYASI DEDE KORKUT GENÇLİK ŞÖLENİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ PEKMEZCİ TÜRK DÜNYASI DEDE KORKUT GENÇLİK ŞÖLENİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ PEKMEZCİ TÜRK DÜNYASI DEDE KORKUT GENÇLİK ŞÖLENİNE KATILDI

Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ile Bayburt Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Dede Korkut Gençlik Şöleni’ne katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen şölende açılış konuşmalarını İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Hicabi Durmuş ve Bayburt Vakfı Başkanı İsrafil Kahraman yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Başkanımız Pekmezci Bayburt’un tarih ve kültür şehri olduğunu söyleyerek şehrin tarihi önemi ve kültürel kimliği hakkında bilgiler verdi. Türk Dünyası’nın birleştirici unsuru Dede Korkut’un kabrinin Bayburt’un Masat Köyü’nde ve onun hikâyelerinde yer alan kahramanlardan Bamsı Beyrek’in kabrinin ise Bayburt Kalesi’nin karşısındaki Erenli Köyü’nde bulunduğunu belirten Başkanımız Pekmezci, “Biz Bayburtlular olarak bununla gurur duyuyoruz. 27 yıldan beri Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri’ni uluslararası mahiyette icra ediyoruz. Her geçen gün artan azim ve şevkle yarınlara umut verir bir vaziyette çalışmalarımız devam ediyor. 2018 yılında Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan’ın teklifiyle Dede Korkut’un Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası’na dahil edilmesinden sonra Türkiye adına düzenlenen belge UNESCO Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Oğuz Öcal Bey tarafından Bayburt Belediyesi’ne takdim edilmiştir. Bunun anlamı şudur: Bayburt artık Dede Korkut’u patentiyle taşıyan bir şehirdir.  Biz şuna inanıyoruz bir millet kültürünü yarınlara taşımadığı zaman millet olma vasfını kaybeder. Dede Korkut Türk Dünyası’nın ortak atası, Dede Korkut Türk Dünyası’nı birleştiren temel öğedir. Onun için biz Dede Korkut'a dünden daha fazla sahip çıkmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise konuşmasında Bayburt’un Türk tarihi açısından öneminden bahsederek Türk Dünyası Dede Korkut Gençlik Şöleni’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından Dede Korkut ve Bamsı Beyrek’in canlandırılması yapılarak Halk Oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra Azerbaycanlı ses sanatçısı Azerin konser verdi.

Şölen kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesiyle sona eren programa, Bayburt Valisi Sayın Mustafa Eldivan, Belediye Başkanımız Sayın  Hükmü Pekmezci, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hicabi Durmuş, Bayburt Vakfı Başkanı İsrafil Kahraman, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, Türk Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi Ahmet Çalışkan,  TÜRKAV İstanbul Şube Başkanı Zeki Severoğlu, İstanbul Bayburt Derneklerinin Başkanları ve öğrenciler katıldı.


Bayburt,Bayburt Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu