324379001

BAŞPEHLİVAN RIZA YILDIRIM OLDU

BAŞPEHLİVAN RIZA YILDIRIM OLDU

BAŞPEHLİVAN RIZA YILDIRIM OLDU


12-22 Haziran Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Amasya Belediyesi tarafından bu yıl da gerçekleştirilen karakucak güreşlerinde, pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Organizasyonda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen güreş camiasının önemli isimleri ve güreş severler Amasya’da misafir edildi. Güreş alanını dolduran vatandaşlar, güreş müsabakaları ile heyecan dolu saatler yaşadı. 54’ü başpehlivan olmak üzere 700’ün üzerinde sporcunun katıldığı karakucak güreşlerinin başpehlivanı Rıza Yıldırım oldu.


‘BU TOPRAKLARDAN ÇOK YİĞİT VE ŞAMPİYON ÇIKTI’

Türk sporu olan güreşin gelecek nesillere aktarılması için her türlü gayreti gösterdiklerini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik konuşmasında şunları kaydetti;

“Heyecan dolu güreş müsabakalarını festival kapsamında şenliğe dönüştürdük. Bu organizasyonlar, tarihi değerlere ev sahipliği yapan ilimizin tanıtımına da katkı sağlamaktadır. Amacımız, ata sporumuzu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu müsabakalarda çocuklarımızın ve gençlerimizin internet ortamında değil, er meydanında boy göstermesi bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bu anlamda eğitim, spor ve sanata olan katkılarımız artarak devam edecek. Bu topraklardan çok yiğit ve şampiyon çıktı. İnşallah bu genç yiğitlerden de yeni şampiyonlar çıkacak. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça bu vatan ebediyen Türk yurdu olacaktır. Nazlı bayrağımız ebediyen dalgalanacaktır. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Müsabakaları kazanan sporcularımıza madalyalarının takdim ettik. Ata sporumuzu yaşatan bu yiğitleri ben canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından dereceye giren pehlivanlara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Organizasyon, hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından son buldu.



Amasya,Amasya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu