324379001

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN’İN 15 KURTULUŞ GÜNÜ KONUŞMASI

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN’İN 15 KURTULUŞ GÜNÜ KONUŞMASI

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN’İN 15 KURTULUŞ GÜNÜ KONUŞMASI

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN’İN

Gümüşhane’nin kurtuluşunun 106. Yılı dolayısıyla 15 Şubat 2024 Perşembe günü yapılan resmi kutlama töreninde yaptığı konuşma metnidir.

SAYIN VALİM,

ŞEHİTLERİMİZİN KIYMETLİ YAKINLARI,

DEĞERLİ GAZİLERİMİZ,

SAYIN PROTOKOL,

SİVİL TOPLUM VE SİYASİ PARTİLERİMİZİN DEĞERLİ BAŞKANLARI VE ÜYELERİ, BASINIMIZIN KIYMETLİ TEMSİLCİLERİ, SAYGIDEĞER HEMŞEHRİLERİM…

ŞEHRİMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 106. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA TÖRENİNE HOŞ GELDİNİZ DİYOR, SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYORUM.

KIYMETLİ HEMŞERİLERİM;

Sözlerime başlamadan önce 6 Şubat 2023 günü saat 04.17’de Kahramanmaraş      merkezli yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ayrıca; önceki gün Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden sahasında meydana gelen toprak kayması olayından dolayı geçmiş olsun diyorum. Toprak altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce sağ çıkarılmasını da Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bugün 15 Şubat 2024, Gümüşhanemizin düşman işgalinden kurtuluşunun  106. yılı.

Türklerin ebedi yurdu Anadolu üzerinde gözü olan düşman devletler tarih boyunca hep karşımıza çıkmışlardır.

Gümüşhane; Anadolu Türklüğü’nün en önemli köşelerinden biridir. Bu aziz toprakları 1916 Haziran ve temmuz aylarında Ruslar işgal etmişlerdir.

İşgal uzun sürmemiş, ordumuz ve milletimizin kahramanca mücadelesi sonunda 15 Şubat 1918 tarihinde Güzel Gümüşhanemiz düşman esaretin kurtarılmıştır.

DEĞERLİ HEMŞERİLERİM;

Bizim için hür ve bağımsız bir vatana sahip olmak dünyanın en önemli olaydır.

Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda yurdun her bölgesinde ve 106 yıl önce güzel Gümüşhanemizde düşmana karşı verilen mücadele Türk’ün varoluş ve onurlu ayakta duruş mücadelesinin ta kendisidir.

Bütün dünya şunu çok iyi biliyor ki; Biz Türkler ekmeksiz yaşarız ama hürriyetsiz ve vatansız asla…  Bin yıldan beri İslamiyet’in bayraktarlığını yapan Türk Milleti dünden bugüne hep  istiklalin, bağımsızlığın, varoluşun mücadelesini vermiştir.

Bu uğurda tarih boyunca verdiğimiz şehitlerimizin ve gazilerimizin sayısı bugün dünya üzerindeki pek çok devletin nüfusundan kat kat fazladır.

Dün adları başka başka olan, bugün ise karşımıza PKK, FETÖ ve benzeri adlarla çıkan hainler bilsinler ki, bu topraklar onlara her zaman mezar olacaktır. Kahraman Ordumuz, kahraman Polislerimiz ve Milli İstihbaratımızın isimsiz kahramanları canları uğruna bu mübarek vatanı hiçbir zaman düşman eline bırakmayacaklardır.

Bizler Anadolu’ya geldiğimiz 1071’den beri bu toprakları yurt edindik ve o günden bu yana bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlarla bir olduk, kardeş olduk.

Geçmişte olduğu gibi bugün de, millet olarak ecdadımızdan güç alarak güçlü Türkiye'yi hep birlikte var edeceğiz.

Al bayrağımızın semalarımızda ebediyen dalgalanması, minarelerimizden ezan sesinin susmaması, memleketimizin kıyamete kadar yaşaması için, millet olarak birlik içerisinde olmak zorundayız.

Bunun için;  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; “Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet” bilincini hiçbir zaman unutmayacağız.

Biz bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, kardeş oldukça, hep birlikte Türkiye oldukça hedeflerimize ulaşmamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

DEĞERLİ HEMŞERİLERİM; 

Göreve geldiğimiz günden beri Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin "Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Hem dünya, hem ahiret saadetine erişir" şiarıyla çalışmaya devam ediyoruz.

Görev yaptığımız son 10 yılda Gümüşhane’nin alt ve üstyapı ihtiyaçlarının büyük kısmını tamamladık. İnşallah, Allah nasip ederse bundan sonraki dönemde ise kültür belediyeciliği ve sosyal belediyecilikte Gümüşhanemiz çağ atlayacaktır.

KIYMETLİ HEMŞERİLERİM...

Sözlerime son verirken; Bugün buradan bir kez daha bu toprakları bize vatan kılmak için, İstiklalimiz ve İstikbalimiz uğrunda bir gül bahçesine düşercesine toprağı giren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.

Kurtuluş Savaşımızı kazanarak bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal  Atatürk başta olmak üzere, Kurucu Meclisimizin ve ordumuzun tüm mensuplarını da rahmet ve şükran duygularımla yad ediyorum.

Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. . .


Gümüşhane,Gümüşhane Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu