324379001

BOZDAĞ, İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ: KİMSE TÜRKİYE’Yİ TEST ETMESİN

BOZDAĞ, İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ: KİMSE TÜRKİYE’Yİ TEST ETMESİN

BOZDAĞ, İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ: KİMSE TÜRKİYE’Yİ TEST ETMESİN

‘MUTABAKATTAKİ SÖZLER YERİNE GETİRİLİRSE, TÜRKİYE SÖZÜNDE DURACAKTIR’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NATO’ya üyelik başvurusu yapan İsveç ve Finlandiya’ya, Türkiye’nin teröristlerin iade taleplerini yinelediğini vurgulayarak, “Türkiye’ye adi suçluları iade ederek, sözlerini yerine getirdiklerine inandıracaklarını düşünüyorlarsa, Türkiye’nin bu konulara inanmayacağını; devlet tecrübesi ve birikimiyle bunun ne anlama geldiğini onlardan bin defa daha iyi bildiğini, bilmelerinde fayda var. Kimse Türkiye’yi test etmesin” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer’in sorularını yanıtladı.

TALEBİMİZ BU DEĞİL Kİ, YANIT OLSUN

Her iki ülkede de PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin faaliyette bulunduğunu, Türkiye’nin bunların iadesinin yanı sıra, ülkelerin bu örgütlere desteğini de kesmesini beklediğini belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üçüncü olarak, yargı süreçlerinin orada da aynı şekilde işlemesi lazım. Yasal düzenleme gereken konular vesaire bunların hepsi konuşuldu. Üçlü Mutabakat ile de bu konuşmalar kayda alındı ve bir İzleme Komitesi kuruldu. Türkiye’nin burada verdiği olumlu karar, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği sürecinin tamamlandığı anlamına gelmez. Başlatma konusunda bir iradedir. Eğer Türkiye verdiği, altına imza attığı mutabakattaki sözler yerine getirilirse, Türkiye sözünde duracaktır. Nedir sözümüz? Dediklerimizi yaparsanız üyeliğe evet; yapmazsanız üyelik süreci askıda kalır. Şu ana kadar İsveç ve Finlandiya hükümetleri, Türkiye’nin beklentilerine uygun iade taleplerini yerine getirmiş değillerdir. İsveç Başbakanı da ‘Bir iade kararı verdik. Bu hukuka uygun’ açıklaması yaptı. Biz zaten hukuka aykırı demiyoruz ki; iade kararı verdiği kişi terör suçlarıyla ilgili değil. Bizim üstünde durduğumuz konu; adi suçlarda iadeyle ilgili dünyanın hiçbir ülkesinde sıkıntı yaşamıyoruz. Terör suçlarının iadesiyle ilgili sorun yaşıyoruz. Sorun yaşadığımız alanla ilgili onlardan bir beklentimiz var. Yoksa terör suçları dışında, herhangi bir suç işlediği iddiasıyla yargılanan bir kişiyi iade etmiş olması Türkiye’nin talebine olumlu yanıt verdiği anlamına gelmez. Bizim talebimiz bu değil ki, bizim talebimize yanıt olsun. Oradaki FETÖ’cülerden, PKK’lılardan diğer terör örgütü üyelerinden, terör suçları sebebiyle Türkiye’ye iadesini istediğimiz isimlerin iadesi konusunda tek bir karar bize gelmedi. Olumsuz bir cevap da gelmedi. Şu ana kadar resmi kanallardan olumsuz bir yanıt da ulaşmadı. Kendilerinden yanıt bekliyoruz.”

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADIĞINI BİLİYOR

Üçlü mutabakat metnine adi suçlarla ilgili bir maddenin bile girmediğine dikkat çeken Bozdağ, Türkiye’nin hâlâ iki ülkeden verdiği sözde durmasını beklediğini kaydetti. Bozdağ şunları söyledi:

“Andersson’un sözleri sanki Türkiye’ye bir cevapmış gibi anlaşılıyor ama bu Türkiye’ye bir cevap değil. Sayın Başbakan altına imza attıkları mutabakat metninin ne anlama geldiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Dışişleri Bakanımızın, bizlerin, daha doğrusu Türkiye’nin söylediğinin adi suçlarla yargılanan kişilerin olmadığı, terör suçlarıyla hakkında yargılanan kişilerin iadesi konusu olduğunu bizden daha iyi biliyor. Onun için Sayın Başbakan, Türkiye’nin bu sözlerin ne anlama geldiğini bilmesi lazım.” diye konuştu.

Bakan Bozdağ, Başbakan Anderson’un söylediği sözün de Türkiye’nin beklentilerini karşılamadığını ifade ederek, “Bizim onlardan böyle bir beklentimiz zaten yok işin doğrusu. Biz onlardan terör suçlularını istiyoruz.” dedi.


Ankara,Adalet Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu