324379001

Büyükşehir, AKUT'a yer tahsis etti, iş birliği protokolü imzaladı

Büyükşehir, AKUT

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile AKUT arasında iş birliği ve yardımlaşma protokolü imzalandı. İmzalanan işbirliği protokolü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi AKUT'a yer tahsis edecek ve ortak çalışmalar yürütecek.

Büyükşehir, AKUT'a yer tahsis etti, iş birliği protokolü imzaladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile AKUT arasında iş birliği ve yardımlaşma protokolü imzalandı. İmzalanan işbirliği protokolü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi AKUT'a yer tahsis edecek ve ortak çalışmalar yürütecek.
05.09.2023
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında olası acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması, afet ve arama kurtarma konularında toplumun bilinçlendirilmesi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile ortak çalışmalar yürütülmesi ve AKUT Denizli Operasyon Merkezi yönetimine Demokrasi Parkı’nda bulunan tesisin tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı, AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ve beraberindekiler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak olası afet ve olumsuzluklara karşı STK olarak hizmet veren AKUT ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olması sebebiyle bu işbirliğinin büyük bir önem taşıdığına dikkati çekti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, bugüne kadar AKUT ile birlikte diğer arama kurtarma ekibi kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Başkan Osman Zolan, “Afetle ilgili vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek adına güçlü bir çalışma yapmak ve gönüllü vatandaşlara eğitim vermek amacımız. AKUT’a bir yer tahsisi yaparak onların da rahat bir ortamda ekiplerini oluşturmalarını ve çalışmalarını yapmalarına imkan sağlayacağız. Birlikte bu yürüyüşümüzü ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Zolan, afet öncesi hazırlıklara dikkat çekti

Afet yönetiminin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Dileğimiz afet, deprem olmasın. Hayat devam etiği sürece afetler var Önlem almak gerekiyor. İmkanlarımızın en üst seviyesinde önlem almak gerekiyor. Bu önlemlerden birisi de AKUT’a yer tahsis ederek onlara güzel bir çalışma ortamı sağlamak, beraber eğitim ve işbirliği yapabilmek, ekibimizi çoğaltmaktır. Yarın bir afet olduğunda sahada daha fazla eğitimli, bilgili ve bilinçli insanlarımızın arama-kurtarma gayretlerine destek olabilmektir. Ben bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Büyükşehir İtfaiye’nin de bu konuda büyük gayretler gerçekleştirdiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni kurdukları Afet İşleri Dairesi ile afet öncesi her türlü eğitim, hazırlık ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir yürüyüşe de başladık. Afet İşleri Dairesi Başkanlığını oluşturduk. Tüm Denizli ve ekiplerimiz daire başkanlığımızın koordinasyonunda olası bir afette insanlarımızın imdadına koşarak, can kayıplarını en aza indirmeyi, oluşabilecek tüm ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz. Şehrimize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun”

“Büyükşehir Belediyesi, Osman Başkanımız her zaman yanımızda oldu”

AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, protokole imza atacaklarını ama yıllardır gönüllerde imza attıklarını ve kendilerine her şartta destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Protokolle Büyükşehir Belediyesinin kendilerine çok güzel bir destekte bulunduğunu ifade eden Öztürk, “Başkanımızın bizlere desteğini yıllardır çok iyi biliyoruz. İzmir, Maraş depremlerinde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hareket ettik. Birçok konuda Büyükşehir Belediyemizin desteklerini tam anlamıyla hissettik, hep arkamızda oldu. Hiç bir zaman size destek veremeyiz diye bir cevap almadık. Güzel birliktelik oldu. Güzel bir yer sahibi olduk. Denizli’mize hizmet etmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.
 
.

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu