324379001

Büyükşehir Manavgat bölgesinin altyapısını yeniliyor

Büyükşehir Manavgat bölgesinin altyapısını yeniliyor

Büyükşehir Manavgat bölgesinin altyapısını yeniliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat bölgesinde Türkiye tarihinin en büyük orman yangınında zarar gören içme suyu altyapısının yenilenmesi, su depolamana kapasitesinin arttırılması deprem, sel ve orman yangınlarına araç ve ekipman sağlanması amacıyla toplamda 52 milyon Euro’luk yatırım projesini hayata geçirecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 28 Temmuz 2021 yılında Manavgat’ta meydana gelen ve 10 günün sonunda söndürülen Türkiye’nin en büyük orman yangını sonrasında yaraları sarmak ve bölge altyapısını baştan sona yenilemek amacıyla projelerini hızla hayata geçiriyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, büyük Manavgat yangını sonrasında bölgenin içme suyu altyapısının yenilenmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Dünya Bankası tarafından dev bir finansman projesi sağladı.

ARAÇ VE EKİPMAN PARKI GÜÇLENDİRİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu projenin yangın ve sel bölgesindeki zarar gören altyapıların geleceğine dair daha güçlü hale getirilmesi, vatandaşlara daha sürdürülebilir uzun vadede sorunsuz bir su hizmeti sunulmasına yönelik olduğunu söyledi. Başkan Muhittin Böcek, “Diğer bir tarafta yangın bölgesindeki ve diğer afetlerde şehrin altyapısının daha hızlı müdahale edilebilmesi, araç donanımlarının güçlendirilmesini planlıyoruz. Arıza müdahale araçları, arasözler, yangın söndürme araçları, taşkın önleme araçları alınarak,  ASAT Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlerin güçlü davranması, daha hızlı hareket edilebilmesi amacıyla şehrin donanımlarının arttırılması amaçlanıyor” dedi.

HATLAR YENİLENECEK KAPASİTE ARTACAK

Bölgede yeni içme suyu depolarıyla suyun depolama kapasitesini arttıracaklarını belirten Başkan Böcek, “Yangın anında elektrik kesintisi durumlarında her hangi bir sıkıntı da suyun tedarik noktasında yedeklenmesi sağlayacağız. Aynı zamanda ishale hatları ve üretim hatlarının kapasitesini arttırıyoruz. Şehrin uzun vadede su ihtiyacının karşılanması teminat altına alınmış oluyor. Hem de afet gibi durumlarda şehrin bu afetlere daha dirençli hale gelmesi sağlanıyor” diye konuştu.

YEŞİL VE DAYANIKLI ALTYAPI

Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, belediye altyapılarının yeşil ve dayanıklı şekilde ıslah edilmesi, yeniden yapılması, inşaatı ve belediyelerin dayanıklılığının güçlendirilmesine yönelik toplamda 52 milyon Euro’luk Dünya Bankası kredisi temin etti. Hazırlanan projeyle kredinin 38 milyon Euro’luk kısmıyla Manavgat Ulupınar içme suyu depo ve terfi hattı, Manavgat Ilıca Mahallesi içme suyu isale ve şebeke hatları rehabilitasyonu ile Çolaklı Evrenseki içme suyu deposu, yangından etkilenen Manavgat Gündoğdu, Hocalar, Kısalar ve Demirciler Mahallelerinde içme suyu hattı ve deposu yapılacak. Ayrıca deprem, sel ve orman yangınları operasyonlarında kullanılmak üzere araç ve ekipman alımı gerçekleşecek. Kredinin 14 milyon Euro’luk bölümüyle de belediyenin altyapılarının yeşil ve dayanıklı şekilde ıslah edilmesi, yeniden yapılması, inşaatı ve belediyenin dayanıklılığının güçlendirilmesine yönelik önlemler alınacak, deprem, sel ve orman yangınları operasyonları için araç ve ekipman sağlanacak.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu