324379001

Büyükşehir, “RES” ile Bütün Tramvayların Enerjisini Karşılayacak

Büyükşehir, “RES” ile Bütün Tramvayların Enerjisini Karşılayacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Ulaşım A.Ş. aracılığı ile ihale aşamasına geldiği Rüzgâr Enerji Santrali (RES) sayesinde, tramvayların elektrik ihtiyaçlarının tamamını karşılayacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut tarafından gerçekleştirilen sunumda, kamu hizmeti sunan Ulaşım A.Ş. faaliyetleri ile kurulma aşamasında olan ve ihale aşamasına gelen RES projesi hakkında bilgiler paylaşıldı.

RES İLE RAYLI SİSTEMİN BÜTÜN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Yenilenebilir temiz enerjiden faydalanmak ve çevreci bir üretimin gerçekleştirilmesi amacıyla İncesu Fırınönü mevkiinde belirlenen alanda toplam 22 megavatlık 4 adet türbin kurulmasının planlandığını, başvurularının yapıldığını ve devreye alma çalışmasının yapılması için ihale sürecinde bulunduklarını ifade eden Canbulut, karbon emisyonunda yıllık 14 bin 883 ton azaltım sağlayacak RES projesi ile raylı sistemin bütün elektriğinin karşılanacağını anlattı.

Gerçekleştirilen sunumda, 22 milyon 500 bin Euro maliyeti olan yenilenebilir enerji projesinin, sektöründeki en büyük ve tek RES projesi olduğu belirtildi.

ULAŞIM A.Ş.’NİN HAMLELERİ İLE 2023 YILINDA 42 MİLYON TL’LİK KAZANIM

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Canbulut, Büyükşehir Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’ndaki sunumunda ayrıca, yerlileştirilen sistemler ve yapılan iyileştirmeler neticesinde milyonlarca liralık mali kazanım sağladıklarını ifade etti. 10 başlık halinde yapılan hamlelerle, 2023 yılında toplam 42 milyon 98 bin 330 TL’lik mali kazanım elde edildiğini dile getiren Canbulut, Ulaşım A.Ş.’nin kamu hizmetinde olan bir kuruluş olduğunu vurguladı.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu