324379001

Büyükşehir’den çiftçilere gübre desteği

Büyükşehir’den çiftçilere gübre desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesinin finansmanı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Çarşamba ilçesinde örtü altı sebze üretimi yapan 446 çiftçiye 21 bin 150 kilogram gübre desteği verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin finansmanı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ‘Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi' çerçevesinde Samsun'un Çarşamba ilçesinde üreticilere gübre teslimi yapıldı. Üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmanın amaçlandığı projede, üreticilerin örtü altı sebze yetiştiriciliği yapması, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olması, en az 500 metrekare ve üstü örtü altı sebze alanına sahip olması şartları arandı. Toplamda 8 ilçede, 446 üreticiye, 846 dekar alanda kullanılmak üzere 21 bin 150 kilogram gübre desteği sağlandı. Bütçesi 699 bin 895 TL olan proje maliyetin tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Bu destek ile verilen gübreler ile Alaçam, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, Terme, 19 Mayıs ve Vezirköprü ilçelerindeki üreticilerin, yetiştiricilik süresince oluşan gider maliyetini düşürerek kar oranlarının artırılması ve bu şekilde üreticinin refah seviyesinin yükseltilmesi hedeflendi.

Çarşamba'da gerçekleştirilen gübre teslim törenine Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Örtü Altı Üretici Birliği Başkanı Hilmi Karaca, Çarşamba, Terme, Canik, Atakum, Bafra, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ile üreticiler katıldı.

Proje hakkında değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ‘Samsun’un önceliği, tarımın geleceği’ ilkesi ile her geçen yıl katkımızı artırdığımız tarım sektöründe bu çalışmaları gördükçe ne kadar isabetli davrandığımızı görüyoruz. Tarım bizim vazgeçilmezimiz olup bundan sonraki süreçte de yeni çalışma ve projelerle Samsunlu üreticilere katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu