324379001

Büyükşehirden eğitim seferberliği

Büyükşehirden eğitim seferberliği

Öğrencilerin bilgi birikimini pekiştirerek Samsun’un eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, eğitim seferberliği başlattı. 6 projenin lansmanını yaparak startını veren Başkan Mustafa Demir, SBB TV YouTube kanalı üzerinden öğrencil

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından “Eğitim Projeleri Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapılan programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, Kültür ve Turizm Daire Başkanı İdris Akdin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Zekasoft Genel Müdürü Aytaç Temur katıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, uygulamaya geçecek ‘Spor Şehri Samsun’, ‘Anlayarak Hızlı Okuma’, ‘Şehrimiz Samsun Dersi Öğretim Programı’, ‘Medeniyet Okumaları’, ‘Meslek Edindirme Kursları’ ve ‘Derse Katıl, Soruyu Bil, Hediyeni Kazan’ eğitim projeleri hakkında bilgi verdi.

6 PROJE BAŞLIYOR

Belediyelerin sadece altyapı belediyeciliği yapan kurumlar olmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eğitim seferberliği kapsamında Samsun’da 6 önemli projenin hayata geçeceğini ifade ederek, “Belediyeciliği biz artık alt yapı belediyeciliğinden çıkarıyoruz. Bunun için çok kapsamlı çalışıyoruz. Tüm hizmetler her yerde öncü olacak.  Bunlardan birisi de eğitimdir. Eğitim alanında çocuklarımızı konuşuyoruz ama sadece çocuklarımızı ilgilendirmiyor. Eğitim,7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın hayatı için önemli. 1 milyon 350 bin insanımıza nitelik kazandırmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

ÖNCELİK EĞİTİMDE
Belediye hizmetlerinde önceliği eğitime vereceklerini vurgulayan Başkan Demir, “Bütün okullarımızı çocuk ve aileleri buluşturan, okulu o mahallenin merkezi konumuna getiren bir hale getirmek zorundayız. Ruhen de bedenen de okullarımızı daha nitelikli hale getireceğiz. Eğitim yuvalarını kanaviçe işler gibi işleyeceğiz. Çocuklarımızın en sevdiği alan haline getirmeyi hedefliyoruz. En ücra okuldan en merkezdeki okula kadar tüm her yere çalışma yapacağız. Uzaktan eğitimi çok önemsiyoruz. Bu amaçla SBB TV kanalını kurduk. Şehrimizin insanlarına hizmet etme aracı olarak yayın hayatına başlıyor. Eğitim programları kanalımız aracılığıyla verilecek. Sadece eğitim değil gençlerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza kısaca tüm vatandaşlarımıza hitap eden programlar olacak” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Daire Başkanı İdris Akdin ise projelerin şehrin eğitim ve kültürüne önemli katkılar yapacağını kaydetti. Uzaktan eğitim sistemini daha verimli hale getireceklerinin altını çizen Akdin, Samsun’da eğitim konusunda yeni bir dönem başladığını da sözlerine ekledi.

OKUL BAHÇELERİNE SPOR ALANLARI KURULACAK
Gençleri ve çocukları bilgisayar ve akıllı cep telefonlarından kurtararak sosyalleşmelerini artıran ‘Spor Şehri Samsun’ Projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek “Spor Alanlarının Verimli Kullanılması” projesiyle geliştirilecek. Proje kapsamında çocuk ve gençleri Türk sporuna kazandırmak amacıyla okul bahçeleri çocukların oyun oynayıp spor yapabilecekleri ortamlar haline getirilecek, çok amaçlı spor tesisleri inşa edilecek. Spora ilginin artırılması için rol model millî sporcular ile öğrenciler buluşturulacak.

ANLAYARAK HIZLI OKUMA PROJESİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Anlayarak Hızlı Okuma ” Projesi ile LGS ve LYS sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin başarısı artırılacak.  Öğrencilerin dikkatleri güçlendirilerek konsantrasyonları yükseltilecek. Metinleri daha kısa sürede okuma ve anlamaları sağlanarak, “Dijital Eğitim Platformu” oluşturulacak. Projeyle ilk etapta 30 bin öğrenciye ulaşılacak.

ŞEHRİMİZ SAMSUN DERSİ

‘Şehrimiz Samsun Dersi Öğretim Programı’ kapsamında öğrencilere şehirle ilgili teorik bilgilerin yanında yaşamsal temel beceriler kazandırılacak, bilgi ve değerler yaşam biçimi kültür hâline getirilecek. Öğrencilerin Samsun’u keşfetmesini ve kültürel değerlerini tanımasını amaçlayan projede büyükşehir belediyesinin bastıracağı “Şehrimiz Samsun” kitabı öğrencilerimize dağılacaktır.

MEDENİYET OKUMALARI

Aziz Atik Fen Lisesi, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nde uygulanacak “Medeniyet Okumaları” Projesi ile bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerine odaklanılacak. “Medeniyetler insanlığın ortak mirasıdır” teması ile yapılacak çalışmalar yıl boyunca devam edecektir.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

Sektörlerin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamak, istihdam artışını sağlamak, gençlerin iş hayatındaki bilgi, birikim ve donanımlarını arttıracak halk eğitim merkezleri ve meslek odaları işbirliğiyle ahşap doğrama, CNC operatörlüğü, ahşap doğrama montajı, sıhhi tesisatçılık, elektrik pano montajı, asansör bakım onarımı, temel metal şekillendirme, hasta ve yaşlı bakımı ve ayakkabı üretimi gibi alanlarda modüler program ve kurslar düzenlenecek.

DERSE KATIL, SORUYU BİL, HEDİYENİ KAZAN

Samsun’da faaliyet gösteren özel okulların ücretsiz öğretmen desteği ile 8. sınıf öğrencilerine, SBB TV YouTube kanalı üzerinden sınava yönelik hazırlık dersleri verilecek. Bu sayede pandemi sürecinden olumsuz etkilenen eğitim faaliyetlerine katkı sağlanarak, ek ders, kurs gibi imkanları olmayan öğrencilere fırsat sunulacak. Dersler canlı olarak yayınlanacak. İstenildiğinde  daha sonra da SBB TV YouTube kanalından izlenebilecek.


Samsun,Samsun Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu