324379001

Büyükşehir’in Gökyüzü Tutkunlarını Heyecanlandıran Perseid Meteor Yağmuru Görsel Şölen Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Büyükşehir’in Gökyüzü Tutkunlarını Heyecanlandıran Perseid Meteor Yağmuru Görsel Şölen Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Bilim Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen meteor gözlem şöleni bu yıl Türk Hava Yolları’nın destekleri ve binlerce kişinin katılımı ile 2 bin 650 metrede gerçekleştirildi. ‘Erciyes’te Pers

Sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri noktasında birçok etkinliği Kayserililerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ve gökyüzü tutkunlarından beğeni toplayan meteor gözlem şölenini bu yıl yine büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Tam donanımlı tesisleri ile ulusal ve uluslararası birçok dev organizasyona ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çeken Erciyes, yaz aylarında düzenlenen etkinliklerle de doğa ve spor tutkunlarının adresi oluyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Erciyes A.Ş. iş birliğinde Türk Hava Yolları’nın da destekleriyle Kayseri'nin en yüksek noktası Erciyes Kayak Merkezi - Hacılar Kapı’da 2 bin 650 metre yükseklikte ve ışık kirliliğinden uzak bir ortamda gerçekleştirilen ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliği binlerce gökyüzü tutkununu ağırladı.

Halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen gök taşı veya meteor yağmurlarının en dikkat çekicisinin 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece en yoğun döneme ulaşacağı andan saatler öncesinde etkinlik alanına gelmeye başlayan katılımcılar Erciyes’in muhteşem atmosferinde eşsiz bir görsel şölen sunan Perseid meteor yağmurunu gözlemlemenin heyecanı ve keyfini yaşadı. Bilim insanlarınca saatte 100 kadar gök taşı görülmesi beklenen ve meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağı tahmin edilen büyüleyici gece de Erciyes, gökyüzü tutkunlarına sunduğu görsel şölen ile eşsiz bir deneyim yaşattı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK MUHTEŞEM BİR GECE OLUŞTURDUK”

Etkinlikle alakalı değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Büyükşehir Belediyesi olarak Kayserililere muhteşem bir gece oluşturduklarını belirterek, “Sağ olsunlar bize güvendiler, akın ettiler. Şuanda sahada binlerce kişi var, Hacılar Kapıdayız. Serin bir hava var. Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde Erciyes A.Ş.’miz ve Bilim Merkezi’mizle beraber Perseid yağmurunu izlemeye geldik” dedi.

Elcuman, etkinlik alanında meteor yağmuru izlemenin yanı sıra eğitimler ve çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlediklerini kaydederek şunları söyledi:

“Perseid Meteor Yağmuru her sene Temmuz ayında başlayıp Ağustos ayında pik yapıyor. Pik yaptığı günlerde saatte 60 ila 100 adet Perseid kuyruklu yıldızından çıkan o meteorları görebiliyoruz. Bilim Merkezi’nden uzman arkadaşlarımız var. Dev bir ekran kurdular. Yalnızca Perseid yağmurunu izlemiyoruz aynı zamanda astronomi ile ilgili çeşitli bilgiler veriyoruz. Arkadaşlarımız bir yandan keyifli dakikalar geçirirken insanlara bir yandan da eğitim veriyor. Yarışmalar yapıyoruz, çocuklarımız çok ilgililer sağ olsunlar. Onlara hediyeler veriyoruz. Bu fırsatı verdiği için başta Memduh Büyükkılıç Başkanımız olmak üzere tüm Kayserili hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.”

AMERİKALI ASTRONOMİ YAZARI DA GÖRSEL ŞÖLENİ TAKİP ETTİ

Erciyes’teki etkinliğe katılan, 50 yıllık geçmişi ile Amerika’da yayın yapan ve astronomi camiasının takip ettiği dünyanın en popüler dergisi Astronomy Magazine yazarı Daniela Mata da meteor gözlem şölenini ilgiyle takip etti.

Yazar Daniela Mata, geceye dair izlenimlerini ve duygularını, “Astronomer olmama rağmen meteor yağmuru izleme şansım oldu. Kayserililerin yanında, lokal insanların da buraya gelip meteor yağmurunda gösterdikleri heyecan beni de çok heyecanlandırdı” sözleri ile aktardı.

“TÜRKİYE’DE OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM, TÜRK YEMEKLERİNİ ÇOK SEVDİM”

Türkiye’de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Mata, “Türkiye’ye geldiğimden beri insanlar bana çok cömert davrandılar. Aynı zamanda Erciyes A.Ş. bu konuda bize çok cömert davrandı. Tüm gün bizimle ilgilendiler. Erciyes’in tüm kapılarını, tüm kayak pistlerini tanıttılar. Türkiye’de olduğum için mutluyum. Özellikle Türk yemeklerini çok sevdim” diye konuştu.

Yazar Daniela Mata Astronomy Magazine’de deneyimlerini ve gözlemlerini okuyucularıyla paylaşacak.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E ETKİNLİK TEŞEKKÜRÜ

Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Erciyes’te Perseid Meteor Yağmuru Unutulmaz Bir Görsel Şölen’ etkinliğine katılan vatandaşlar da etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Nusret Baykal vatandaşların akın akın etkinliğe geldiğini belirterek, “Çocuklar için çok güzel bir şey, farklı bir şey. İlgisini çeken insanlar için çok güzel bir organizasyon. Bütün millet akın akın geldi. Güzel bir etkinlik” şeklinde konuştu.

Etkinliğin genç misafirlerinden Ceren Aslı etkinlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Sürekli yıldız kayıyor. Çok eğlenceliydi, birazcık üşüdük ama güzeldi” ifadelerini kullandı.

Fatma Sude Karakoyunlu isimli genç vatandaş ise ilk defa böyle bir görüntüyle karşılaştığını söyleyerek etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Görsel şöleni çok sevdiğini kaydeden Mert Çavdaroğlu, “Bu akşam meteor izledik, gökyüzünü izledik, çok güzeldi. Çok keyifli ve mutlu bir akşamdı. Bu görsel şöleni çok sevdim. Büyükşehir Belediyesi’ne bu etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ederiz” dedi.

Etkinliğe oğluyla birlikte katılan Emre Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi’ne etkinlikten dolayı teşekkür ederek,  “Belediyemizin bu etkinlikleri düzenlemesi bizleri gerçekten çok hoş duygular içine sokuyor. Burada insanlarla birlikte çok güzel, eğlenceli vakit geçiriyoruz. İnsanlar bir araya geliyor mutlu oluyor. Bizlere farklı etkinlikler oluyor, gayet güzel. Belediyemize çok teşekkür ediyorum, böyle güzel etkinlikler sunduğu için” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan uzman astronomlar tarafından gökyüzü meraklılarına gezegen, takımyıldızı konusunda bilgilendirmeler yapılarak teleskoplar ile daha yakından gözlem yapma imkânı sunulan etkinlikte Türkiye’nin dört bir tarafından fotografçılar Erciyes’te bu muhteşem gökyüzü hadisesini astro-foto teknikleriyle ölümsüzleştirdi.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu