324379001

Büyükşehir’in kahraman itfaiyecileri eğitimde

Büyükşehir’in kahraman itfaiyecileri eğitimde

Büyükşehir’in kahraman itfaiyecileri eğitimde

Arıyor, kurtarıyor, güven veriyor…

Her türlü afete ve kurtarma olayına hazır olmak için sürekli eğitimden geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Güver Uçurumu’nda arama kurtarma tatbikatı yaptı. 65 metre yüksekten iple vadi tabanına inen itfaiye erleri, uçuruma yuvarlanan bir yaralı nasıl kurtarılır uygulamalı olarak deneyimledi.

Asrın felaketi olarak değerlendirilen 6 Şubat depremlerinden, Antalya’da yaşanan yangın ve sel felaketlerine ve daha birçok arama kurtarma çalışmalarında kahramanca görev yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personeli başarısını düzenli olarak yaptığı eğitimlere borçlu. Olası bir acil durum için her daim hazır olmak adına yılın belli dönemlerinde düzenli olarak hem teorik hem pratik olarak yapılan eğitimler, oldukça başarılı geçiyor. Mevcut itfaiye erlerinin yanı sıra yeni yeni personel eğitimlere katılarak tecrübe ediniyor.

UÇURUMDA TATBİKAT

Tecrübeli itfaiyeciler tarafından, yeni itfaiye personellerine verilen eğitimler arasında arama kurtarma eğitimleri de yer alıyor. Güver Uçurumu’nda yapılan arama kurtarma eğitimi ve tatbikatı nefes kesti. Yüzeyden 65 metre aşağıdaki vadi zeminine iple iniş yapan itfaiyeciler, negatif ve pozitif yüzeylerle yüzleşerek, arazide karşılarına çıkacak her türlü olumsuz durumu deneyimledi. İtfaiyeciler, uçuruma yuvarlanan bir yaralının nasıl paketlenip çıkarılacağının da eğitimini aldı.

HAZIR DURUMDAYIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Ekip Amiri Selamettin Sağlam, 18 yıldır itfaiyecilik yaptığını ifade ederek, “Sahada edindiğimiz birikimleri yeni arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Farklı istasyonlarda arkadaşlarımızı eğitime tabi tutuyoruz. Antalya bir turizm kenti olduğu için yerli ve yabancı milyonlarca insana ev sahipliği yapıyor. İnsan yoğunluğu fazla olduğu için çok fazla arama kurtarma olayı oluyor. Amacımız personelimizi tüm olumsuzluklara karşı en iyi şekilde hazır etmek. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak kentimizdeki ve tüm ülkedeki afetlerde en ön sırada yer almaya devam edeceğiz. Tüm afetlere hazır durumdayız. Vatandaşlarımız, kendini güvende hissedebilir” dedi.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu