324379001

ÇİFTÇİLERİMİZE 30 TON TOHUM DESTEĞİ

ÇİFTÇİLERİMİZE 30 TON TOHUM DESTEĞİ

ÇİFTÇİLERİMİZE 30 TON TOHUM DESTEĞİ

Kütahya Belediyemiz, köyden mahalle olan 26 mahalledeki üreticilerimize 30 ton tohum desteği sağladı. Tohum Dağıtım Töreninde konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Siz değerli çiftçilerimizin nasıl desteklendiğini herkesin takip edeceği çok güzel projelerle inşallah sizlerle beraber olacağız” dedi.

Altyapıdan üstyapıya, sosyal sorumluluk projelerinden üretime ve üreticiye desteğe kadar birçok alanda çalışmalarına devam eden Kütahya Belediyemiz, köyden mahalle olan yerleşim yerlerimizdeki çiftçilerimize katkısını sürdürüyor. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 mahallede çiftçilik faaliyetlerine devam eden ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı hemşehrilerimize destek olmak amacıyla Kütahya Belediyemiz; 415 çuval mısır bitkisi tohumu, 632 çuval yonca bitkisi tohumu, 242 çuval yulaf bitkisi tohumu ve 185 çuval fiğ bitkisi tohumu olmak üzere toplam 30 ton tohum desteği sağladı. Tohum dağıtım töreninde hemşehrilerimize seslenen Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Yine hayırlı bir Cuma gününde mutat olduğu üzere hayırlı bir hizmet için buradayız. Üreten ve Kütahya’mıza dolayısıyla ülkemize her zaman büyük katkıları olan çiftçilerimizin yüklerini biraz olsun hafifletmek, sertifikalı tohumla üretimin kalitesini biraz daha artırmak amacıyla göreve geldiğimiz günden beri başladığımız desteğe devam ediyoruz. 2020 yılında pandemi sürecinde köylerimizde fideler sıkıntılı olmuştu beklenmedik don ve kırağı olunca. Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı olan hemşehrilerimize o zaman 250 bin sebze fidesi dağıttık. Mahalle olmasına rağmen halen tarımsal üretimle uğraşan hemşehrilerimiz o gün için çok mutlu olmuşlardı. Daha sonra dernek başkanımız ve muhtarlarımız geldi, biz fidelerimizi kendimiz yetiştiriyoruz bize daha çok destek olmanız lazım dediler. Tohum desteği verme kararı aldık. 2021 yılında 20 ton, 2022 yılında 25 ton ve şimdi de 30 ton. Önümüzdeki yıl daha büyük. Farklı projelerle inşallah 9 Mart 2024 tarihinde çiftçilerimizi, üreticilerimizi destekleyecek çok farklı, Türkiye’ye örnek olacak projelerimiz var. Kütahya’da normalde şehirde sayılmasına rağmen tarımsal üretimi devam ettiren siz değerli çiftçilerimizin nasıl desteklendiğini herkesin takip edeceği çok güzel projelerle inşallah sizlerle beraber olacağız. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret eden ve Tohum Dağıtım Törenine katılan Emekli Hava Pilot Tuğgeneral, Türk Hava Kurumu'nun eski Genel Başkanı, 23. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını sürdüren Kürşat Atılgan, “Türk Hava Kurumu Başkanı olduğumda milletin en önemli kurumlarından biri borç batağındaydı ve bir de üniversitesi vardı. Üniversiteye bir rektör atadık ama bir müddet sonra baktım ki güvenle arkamı dönebileceğim biri değil. Ne yapacağım diye düşünürken Alim Hoca geldi aklıma. Dedim ki Alim Hocam lütfen üniversiteye gel, genel sekreterliği al, bu milletin kurumunun en önemli üniversitesini ve kaynaklarını heder etme. Netice itibariyle Alim Hoca üniversite genel sekreterliğini üç yıl gibi bir süre yaptı ve bir gün bile gözüm arkada kalmadan üniversitedeki gidişatın düzgün yürümesini sağladı. Alim Hoca şimdi Şehrül-Emin olarak beş yıl Kütahya’ya hizmet ediyor. Bu beş yılın üç yılı pandemi, nasıl geçtiğini, ne zorluklarla karşılaştığını tahmin edebiliyorum ama Kütahya’dan aldığımız haberler hep güzel haberler. Belediyenin imkanlarını, sizlerin imkanlarını, devletin kendisine tahsis etmiş olduğu kaynakları çalmıyor, çarçur ettirmiyor, çaldırmıyor. Çalmamak olduğu kadar çaldırmamak da bir o kadar önemli. Belediyenin imkanlarını halkın mutluluğu doğrultusunda kullanmış bir yönetici olarak hep takdirle karşıladım ve hep güzel haberler aldım. İnanıyorum ki bu ilk beş yıllık deneyimden sonra önümüzdeki ustalık dönemlerinde Kütahya’nın her geldiğimde değişen çehresini bir dünya şehri halinde çok daha güzel noktalara taşıyacaktır. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu