324379001

Denizli, Cumhuriyet’in 100. yılında da tek yürek

Denizli, Cumhuriyet’in 100. yılında da tek yürek

Denizli’de Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü coşkusu Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü ile doruğa ulaştı. Onbinlerce vatandaşın Türk bayrakları ile katıldığı yürüyüşte yer gök kırmızı-beyaza büründü.

Denizli, Cumhuriyet’in 100. yılında da tek yürek

Denizli’de Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü coşkusu Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü ile doruğa ulaştı. Onbinlerce vatandaşın Türk bayrakları ile katıldığı yürüyüşte yer gök kırmızı-beyaza büründü.
29.10.2023
Denizli'de yer gök kırmızı-beyaz

Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Bayramyeri Meydanı’nda başlayan yürüyüşe Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşlik etti. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar süren yürüyüşe onbinlerce vatandaş Türk bayrakları ile katılırken, yer gök kımızı-beyaza büründü. Denizli’nin tek yürek olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, 7’den 70’e onbinlerce kişi “Yaşasın Cumhuriyet” şeklinde haykırdı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda halk oyunları gösterileri sunuldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada yürüyüşe yoğun bir şekilde katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, “Muhteşem görünüyorsun Denizli” dedi.

“Bugün bizim şanlı günümüz”

Cumhuriyet’in 100. yılı ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Zolan, “Bugün bizim şanlı günümüz. Bugün bizim gurur günümüz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne tam 100 yıl geçti. Kurulduğu günden bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için her bir vatandaşımız gayret gösterdi. Ama en önemlisi, en büyük fedakarlığı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için, bu bayrak için, Cumhuriyet için, kanını bu toprağa veren şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onlara ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmaktır. Amasız, fakatsız, kayıtsız şartsız sahip çıkmaktır. İşte o zaman onların hakkını ödemiş oluruz” dedi. Cumhuriyet’in 100. yılını yaşamanın herkese nasip olmayacağını, burada bulunan herkesin bu güzelliği gördüğünü kaydeden Başkan Zolan, “İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk'ümüzün dediği gibi ‘Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

“Bu ülke hepimizin, bu Denizli hepimizin”

Denizli’nin Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün yanında sapasağlam durarak en üst seviyede destek verdiğini anlatan Başkan Zolan, “Denizli, ülke savunmasında düşmana karşı ne gerekiyorsa, ne tür fedakarlık yapılması gerekiyorsa sonuna kadar gerçekleştirmiştir. Ben ecdadımıza ve atalarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Malazgirt'ten bugüne Anadolu'yu Türk yurdu yapma noktasında emek vermiş, ömrünü vakfetmiş herkese minnet ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi. Denizli’nin sanayisi, şehirciliği, altyapısı, kültür ve sanatı, yeşil alanlarıyla Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıktığını belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Şunu hiçbir zaman unutmayalım. O, bu, şu demeden, ondan bundan, şundan demeden, vatanımıza sahip çıkmak durumundayız. Çünkü bu ülke hepimizin, bu Denizli hepimizin. Cumhuriyetimize inşallah ilelebet sahip çıkacağız. Tekrar 100. yılımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

“Denizli'de tarihi bir gün yaşıyor”

Denizli Valisi Coşkun ise, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün Denizli'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Katılımınızdan dolayı bütün Denizlili hemşerilerimize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasından sonra Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Ecdadımızdan gelen bu mirası bizler de geleceğe, genç neslimize, gelecek kuşaklara teslim etmek zorundayız. Bu anlamda Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ben bütün vatandaşlarımızın ecdadımızdan aldığımız bu mirası geleceğe güvenle taşıyacaklarını olan inancım tamdır. Tekrar birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun inşallah. Daha nice 100 yıllara diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve meydanı dolduran Denizlililer büyük coşku içinde, Ölürüm Türkiyem, 10. Yıl Marşı, 100. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söyleyerek Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.
.

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu