324379001

DEPREM BÖLGESİNE ATANAN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

DEPREM BÖLGESİNE ATANAN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilk ataması deprem bölgesine yapılan ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölge koşullarına uyumunu sağlamak ve depremden etkilenen öğrencilerle etkili iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla "Deprem Bölgesinde Göreve Yeni

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, ilk ataması deprem bölgesine yapılan ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölge koşullarına uyumunu sağlamak ve depremden etkilenen öğrencilerle etkili iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla eğitici eğitimleri verilmeye başlandı. 
 
UNICEF iş birliğinde hazırlanan mesleki gelişim çalışması; deprem bölgesinde göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölgedeki koşullara uyumlarını sağlamak, depremden etkilenmiş öğrencilerle etkili iletişim kurmak, psikososyal destek eğitim alan öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etmek ve öğretmenlerin psikolojik sağlamlıklarını desteklemeyi amaçlıyor. 
 
Eğitimler ekim ve kasım ayları süresince hizmet içi eğitim enstitülerinde devam edecek. Eğitim sonunda 1.650 rehber öğretmen, eğitici eğitimi almış olacak. Devamında eğiticiler görev yaptıkları illerde mesleğe yeni başlayan öğretmenlere 30 saatten oluşan bir eğitim verecek. Ayrıca eğitim içerikleri öğretmenlerin daha sonra faydalanacakları bir kaynak kitap haline getirilerek ÖBA'da yayımlanacak.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu