324379001

Depremin yıl dönümünde Tütüncü’den, anlamlı uğurluma

Depremin yıl dönümünde Tütüncü’den, anlamlı uğurluma

Depremin yıl dönümünde Tütüncü’den, anlamlı uğurluma

Cumhur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde dayanışma ve yardımlaşma duygularıyla, yeniden bölgeye gitmek için yola çıkan Offroad Kulübü’nü Hatay’a uğurladı. Konvoya bir süre eşlik eden Tütüncü, “Biz 6 Şubat depremini unutmadık. Orada yaşanan acılarımızı hiç unutmadık.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin hemen ardından yardımları ulaştırmak için bölgeye giden Antalya Offroad Kulübü, depremin yıl dönümünde yeniden acıları paylaşmak için yola çıktı. Hatay’ın Defne İlçesi’ndeki Koçören Katar konteynerinde yaşayan ailelere yardım ulaştıracak olan konvoyu, Dokumapark’tan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü uğurladı. Konvoyun hareketi öncesinde bir açıklama yapan Tütüncü,  “Biz sizi unutmadık. Orada yaşanan acılarımızı hiç unutmadık.” dedi.

ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ BİR DAHA YAŞAMASIN

Antalya Offroad Kulübü Başkanı Erol Karaöz’e teşekkür eden Tütüncü, “Başkanıma ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Onlar sadece bir hobi çerçevesinde buluşmuş bir kulüp değil. Onları her zaman toplumun bütün sosyal meselelerinde çareler üreten destek olan değişik farkındalıklara işaret eden bir kulüp olarak tanıdık. Onların kalpleri çok güzel,  gönülleri çok güzel... 6 Şubat depreminin ilk anından itibaren onlar 75 araç ile arama kurtarma çalışmalarına omuz verdiler. Ben biliyorum o dönemde bölgede arama kurtarma konusunda da önemli başarılara imza attılar. Onlar nice kardeşimizin en kazın altından kurtarılmasına ve hayatta kalmasına vesile oldular. Ve 16 gün boyunca bölgedeydiler. Bizde deprem bölgesine gittiğimizde kendilerini çok büyük bir heyecanla çalışırken gördük. O ilçe, o şehir diyerek oradan oraya yardım için koştular. Büyük bir sorumlulukla, milli birlik ve beraberlik  duygusuyla bu faaliyetlerini yerine getiriyorlardı. Hatay-Defne de kendi imkanlarıyla konteyner kent kurdular. Depremin yıl dönümünde ‘Biz depremi unutmadık.’ diyerek bir araya geldiler. Şimdide hemşehrilerimizin dayanışma ve yardımlaşma duygularını sevgilerini yine deprem bölgesine taşımak üzere yola çıkıyorlar. Onlara yol açıklığı diliyoruz. Tabi ki, 6 Şubat depremini unutmamak, oradaki hafızayı taze tutarak, afetlere sürekli hazırlıklı olmak, afetlere hazırlıklı şehirler meydana getirmek hepimiz için öncelikli olmalı… Bütün bunların yanında afetlerin sonunda ortaya çıkan milli birlik ve beraberlik duygusuna katkı koyan Antalya Offroad Kulübü gibi, binlerce on binlerce kurum ve kurulumuza da gönülden kocaman bir teşekkür borçluyuz. Depremde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza rabbimden rahmet diliyorum. Allah ülkemizi, milletimizi, devletimizi korusun, gözetsin. Böyle afetleri de bizden uzak etsin .” dedi.

HAKAN BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

Antalya Offroad Kulübü Başkanı Erol Karaöz de,  “Unutmadık… Gerçekten unutmadık. Bu unutulacak bir şey değildi. Ben, ailem ve arkadaşlarım bölgeye gittiğimizde 6.4 şiddetindeki depreme şahit olduk. Ben Hakan Başkanıma, çok teşekkür ediyorum. Bize destek oldu. Bizi buradan uğurluyor. Kendisinin desteği, kendisinin varlığı, kendisinin maneviyatı her zaman bizim için çok önemli oldu. Bugün yola çıkıyoruz. Yarın akşam döneceğiz. “ diye konuştu.

BÜYÜK BİR HASSASİYET

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’de, “Antalya Offroad Kulübüne teşekkür ediyorum. Büyük bir hassasiyeti ortaya koyuyorlar. Depremin ilk gününde itibaren bölgedeydiler. Antalyalıların, hemşehrilerimizin yardımlarını oraya götürdüler. Ayrıca çok büyük bir desteği de ortaya koydular. Yaralıların kurtarılmasına yardım ettiler. Bugünde depremin yıl dönümünde yine bir sorumluluk ortaya koyuyorlar. Tekrar bölgede olacaklar. Hepimiz deprem bölgesindeydik. Ama bu hassasiyeti yıllar geçtikçe de sürdürmemiz gerekiyor. Önümüzdeki depremlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gösterilen bu sosyal sorumluluk projesi son derece önemli… Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜTÜNCÜ UĞURLADI

Konuşmaların ardından Offroad Kulübü’nün yardım konvoyu Hatay’a uğurlandı. Tütüncü, direksiyon başına geçerek Hatay’a yola çıkan konvoya bir süre eşlik etti. Antalya-Kepez’den yola çıkan Offroad Kulübü’nün, yardımları Hatay AFAD ekibine teslim edilecek.  Bu yardımlar, geçen yıl kendi imkanları ile kurdukları Koçören Katar Konteyner Kent’te yaşayan ailelere ulaştırılacak. Konteyner kentte yaşayan 93 çocuğa da çeşitli oyuncaklar hediye edilecek. Ayrıca 2 adet 3d yazıcısı kurularak, konteyner kentte kapalı bir mekanda çocukların kendi oyuncaklarını kendilerinin yapması sağlanacak.

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu