324379001

Dr. Demir uyardı: “Çocuklarınızı güneş ışınlarından koruyun”

Dr. Demir uyardı: “Çocuklarınızı güneş ışınlarından koruyun”

Dr. Demir uyardı: “Çocuklarınızı güneş ışınlarından koruyun”

Kepez Belediye Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Emre Demir, yaz aylarının gelmesiyle çocukların güneşin zararlı etkilerinden korunması konusunda önemli uyarılarda bulundu. Dr. Demir, “Çocuklarınızı güneşin zararlı ışınlarından koruyun” dedi.

Havalar ısınıyor, güneş yüzünü gösteriyor. Canlıların yaşam kaynağı güneşin zararlı etkilerinden de korunmak gerekiyor. Kepez Belediye Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Emre Demir, yaz aylarının gelmesiyle ebeveynleri uyardı. Dr. Demir, bebeklerin güneş ışınlarına ihtiyacı olduğunu belirtirken, belli saatlerde ve sürelerde güneşe çıkmanın D vitamini sentezlenmesi için faydalı olduğunu vurguladı. Ancak özellikle Antalya gibi güneşin çok etkili olduğu yerlerde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında çocukların açık havaya çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca güneş ışıklarının dik geldiği saatlerde parklarda vakit geçirmenin olumsuz etkileri olabileceğini belirtti.

GÜNEŞTEN KORUNMANIN YÖNTEMLERİ

Çocukları güneşin zararlı etkilerinden korumak için geniş siperlikli şapkalar takmanın, açık renkli pamuklu kıyafetler giydirmenin ve güneş kremleri kullanmanın önemine değindi. Özellikle bebekler için üretilmiş güneş kremlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Demir, ”Güneş kremi dışarıya çıkmadan yarım saat önce kullanılmalı. Güneş kremleri 2-3 saatte bir yenilenmeli, havuza veya denize girildikten sonra tekrarlanmalıdır. Bebekler için uygun olan en az 30 faktörlük güneş kremleri tercih edilmelidir. “ dedi.

Dr. Demir ayrıca, güneş gözlüğü kullanımına da önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Yaz aylarında çocukların sağlığının korunması için bu önlemlerin alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Burak Emre Demir'in uyarıları, çocukların güneşin zararlı etkilerinden korunması konusunda anne-babalara önemli bilgiler sunuyor.

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu