324379001

Dünya rekortmeni Şahika Ercümen Antalya’da 100. Yıl için dalış yaptı

Dünya rekortmeni Şahika Ercümen Antalya’da 100. Yıl için dalış yaptı

Dünya rekortmeni Şahika Ercümen Antalya’da 100. Yıl için dalış yaptı

Paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kıran mili sporcu Sahika Ercümen, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel gösteri dalışı gerçekleştirdi. Milli sporcu Şahika Ercümen, deniz üzerinde Türk bayrağı açarak, 100. Yıl plaketi ile kendini izleyen seyircileri selamladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını büyük bir coşku ile kutluyor. Geçtiğimiz günlerde paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kıran Mili sporcu Sahika Ercümen, . Cumhuriyet kutlamaları etkinlikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gösteri dalışı gerçekleştirdi. Milli sporcu Şahika Ercümen’in Konyaaltı Sahili 1 Nolu Ekdağ Plajı açıklarında gerçekleştirdiği gösteri dalışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç ve sahil kıyısından çok sayıda vatandaş izledi.

TÜRK BAYRAĞI İLE POZ VERDİ

Milli sporcu Şahika Ercümen’e dalış sırasında birçok dalgıç da eşlik etti. Şahika Ercümen, gösteri dalışında Türk bayrağı açarak kendini izleyenleri selamladı. Ercümen ayrıca, 100’üncü yıla özel hazırlanan plaket ile su altında poz verdi. Şahika Ercümen daha sonra kendine eşlik eden dalgıçlarla birlikte denizde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Yüzerek sahile ulaşan Şahika Ercümen kendini izleyen ve destekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Antalyalılar Şahika Ercümen’e yoğun ilgi gösterdi.

BUGÜN BURADAYSAK ATAMIZA BORÇLUYUZ

Milli sporcu Şahika Ercümen’in gösteri dalışını izleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Şahika Ercümen’in Türk kadının gücünü başarısını gösterdiğini ifade ederek, “11 dünya rekoru kırmış Şahika kardeşimize böyle özel bir günde Antalya’da olduğu için çok teşekkür ederim. Bugün buradaysak her şeyi Atamıza borçluyuz. Cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyet demek, ‘özgürlük, bağımsızlık, birlik beraberlik’ demek. Biz de Cumhuriyet’in yüzü Antalya diyoruz. Atamızın “Hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel yeri Antalya” dediği gibi güzel Antalya’mızdan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Atamızın yolunda aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

DUYGULARIM TARİFSİZ

Gösteri dalışı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahika Ercümen ise “Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yılına hitaben Antalya’ya gelmeden bir dünya rekoru kırdık. Önce 100 metreye hem kadın hem erkeklerde inen ilk olan sporcu olduk. Sonrasında 106 metre ile dünya rekoru kırdık. Cumhuriyeti anmak için suyun altında bir plaket açma ve Türk bayrağı açma törenimiz oldu. Bu yıl herkesin olduğu gibi benim de duygularım tarifsiz. Milli sporcu olarak ülkemizde uluslararası platforma Türk bayrağını göndere çektirilmekten daha büyük bir gurur olamaz” diye konuştu.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu