324379001

EBA'DA "ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KİTAP" ÇALIŞMALARI

EBA

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce, dijital teknolojinin kitaplara kattığı bir yenilik olan zenginleştirilmiş kitap çalışmaları, tüm dersleri kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.

MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğünce mevcut ders kitaplarının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile uyumlu etkileşimli tahtalarda ve kişisel cihazlarda kullanılabilir, kolay üretilen ve güncellenebilir olarak öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulması için çalışmalar devam ediyor.

 

Buna göre ilköğretim 1 ve 8. sınıflarda okutulan zorunlu 15 farklı dersten 56 adet zenginleştirilmiş kitap, EBA'da yayımlandı. Kitaplar, etkileşimli tahtalar ile uyumlu olarak öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunuldu.

 

Bu kapsamda EBA'ya giriş yapan öğretmen ve öğrenciler, zenginleştirilmiş kitaplara kolayca erişim sağlayabiliyor. Ayrıca kitaplar; kazanımlarla uyumlu video, ses, görsel, soru, sınav gibi değişik türde içerikler barındırıyor. Aynı zamanda öğretmenler tarafından geri bildirim sağlanabilmesi için doğrudan bir mesaj alanı da yer alıyor.

 

Ders kitaplarının sınıf içi ve dışında dijital eğitsel içerikler ile bütünleşmiş ve kolay kullanılabilir şekilde sunulması için başlatılan bu çalışma, dijital teknolojinin eğitimdeki rolünü daha da güçlendirerek ders kitaplarının kullanım deneyimini herkes için zenginleştirecek.

 

Zenginleştirilmiş kitap çalışmaları yıl boyunca devam edecek.


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu