324379001

EMEKLİLER LOKALİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

EMEKLİLER LOKALİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

EMEKLİLER LOKALİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Emekliler Lokalimizin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Emekliler Lokalimizi, rabbim sağlıkla, sıhhatle dostlukların pekiştiği, anıların tazelendiği, geçmişte memleket için millet için yapılan hizmetlerin gelecek nesillere de aktarılması için paylaşıldığı sohbetlere vesile kılsın” dedi.

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kütahya Belediyemiz, şehrimizin bereketi büyüklerimiz için Emekliler Lokali’ni hemşehrilerimizin hizmetine sundu. Cumhuriyet Mahallesi’nde açılan Emekliler Lokalimizin açılış merasiminde konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Hayırlı bir cuma gününde hayırlı bir hizmet için bir aradayız. Öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi ki şehrimizin birçok mahallesinde bizlere yıllarca emek vermiş, bu şehre bu ülkeye bu ülkenin insanına emek vererek belli bir hizmet döneminin sonuna geldikten sonra da emekli unvanıyla aramızda bulunan kıymetli büyüklerimize bir borcumuz vardı. Onların rahat edeceği, huzur içerisinde gelip kendi mekanlarında dinlenebilecekleri mahalle Emekli Lokallerini sizlere söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk” dedi.

DİĞER MAHALLELERİMİZE DE YAPILACAK

Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, uygun olan diğer mahallelerimize de aynı şekilde hizmet vereceklerini belirterek, “Emekliler Lokalimizi bu bölgeye yaptık ama yetmediğini de biliyoruz. Nasip olursa Yüksek Kahve Konağını da bu şekilde yapacağız. Uygun olan diğer yerlere de buna benzer ama girdiğimizde de hepimizin göreceği gibi hakikaten sizlere yakışan, size yakışması için çok özenle arkadaşlarımızın çalıştığı bir mekânı şehrimize kazandırıyoruz. Bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Rabbim sağlıkla, sıhhatle dostlukların pekiştiği, anıların tazelendiği, geçmişte memleket için millet için yapılan hizmetlerin gelecek nesillere de aktarılması için paylaşıldığı sohbetlere vesile kılsın. Hayalimizdi. Böyle bir eseri buraya kazandırmaktan çok mutluyuz” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN RAHATI ÖNCELİĞİMİZ

Belediye Başkanımız Işık konuşmasını, “Bizim zamanımızda geçmiş dönem Valiliğimiz ve Özel İdare, Milli Emlak Müdürlüğümüz gibi ilgili kurumlarımızla bir araya gelip önce burayı Belediyemize bu amaçla kullanılacak şekilde kazandırdık. Sonra açık ihale yönetimiyle ihalesine çıktık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hiç bozmadığımız, 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının devletle kavgalı olmayanın, ihale yasaklısı olmayan herkesin açık teklif verebileceği bir ihale sistemiyle yüklenici firmaya verdik. Yaptırdık ondan sonra biraz bekledik ne yapalım diye. Mahalle sakinlerimizden ve mahalle muhtarımızdan gelen talepleri de değerlendirerek bu bölgede birçok emekli hemşehrimizin rahat edebileceği bir mekâna dönüştürelim, Emekliler Lokali olarak hizmete sunalım diye karar verdik. Niye 5 6 aydır açmadınız diye düşünenler vardır. Kolay olmuyor devlet işi böyle bir iş. Emeklilerimiz bunu çok iyi bilir. Bugün karar verseniz en erken 3 ay sürüyor. Çünkü 2 aya yakın ihale süreci devam ediyor. Geri teslim ediliyor derken 3 ay oluyor. İhaleye biri girmez iptal olursa bir 3 ay daha geçiyor. Ondan sonra yaz bitiyor kış geliyor. Ama bu şartlarda da olsa böyle bir eseri kazandırdık. Yaklaşık 200 metrekare alana sahip, 20 masa ve 70-80 kişiye kadar hizmet verecek kapasitemiz var. Söz konusu lokalimizde satranç, tavla, kütüphane, sıcak ve soğuk içecekler mevcut olacak. Emeklilerimize uygun fiyatlarla servis yapılacak. Çay 3 lira şeklinde buraya yazmışlar. Gerekirse bu fiyatı uzun süre artırmayacağız. Sabah 9 ile akşam 19 saatleri arasında hizmet verecek. 19’dan sonra geciken emeklilerimizin eve girememesi konusunu da dikkate alarak 19’da kapatacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Darısı yeni mekanlara, yeni güzelliklere olsun. Rabbim sağlıkla, sıhhatle kullanmayı nasip eylesin inşallah” diyerek sonlandırdı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kütahya Şubesi Başkanı İlhan Bintez, Kütahya’daki bütün emekliler adına yapılan bu eserin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selim Göral, uzun yıllardır hayali kurulan eseri şehrimize kazandıran Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a ve Kütahya Belediyemize teşekkürlerini iletti. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu