324379001

Erzincan İli 2. Etap Yapı Stoku Taraması ile Huzur İçin Erzincan Projesi işbirliği protokolleri imza töreni

Erzincan İli 2. Etap Yapı Stoku Taraması ile Huzur İçin Erzincan Projesi işbirliği protokolleri imza töreni

Erzincan İli 2. Etap Yapı Stoku Taraması ile Huzur İçin Erzincan Projesi işbirliği protokolleri imza töreni

Tarih : 25 Mart 2024

Erzincan Valisi Sn. Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Akın Levent, Vali yardımcıları ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla "Erzincan İli 2. Etap Yapı Stoku Taraması" ile "Huzur İçin Erzincan Projesi" işbirliği protokolleri imza töreni düzenlendi.

İmzalanan 1. Protokol ile yüksek risk teşkil edebileceği değerlendirilen binaların incelenerek, güçlendirme metotları ile iyileştirilmesi, yerinde veya rezerv alanda dönüşüm sürecinin modellenmesi çalışmaları yapılarak, Erzincan'ın depreme dirençli bir kent haline gelmesi sağlanacak.

İmzalanan 2. protokol kapsamında ise, ilimizin zaten iyi durumda olduğu 8 suç türünde yapılacak ortak çalışmalarla, ilimizi hiç suçun işlenmediği veya mevcut durumundan daha iyi bir noktaya getirerek daha az suç ve ihlalin olduğu bir şehir haline getirmek ve bu huzur ortamının tüm ülkece bilinmesini sağlanması amaçlanmaktadır.

Yapılacak olan 2’nci riskli bina taraması sonucunda, riskli olduğu tespit edilen binalar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılacak olan iş birliği sonrasında tüm riskli binalar “Yarısı Bizden” kampanyası ile dönüşümü gerçekleştirilerek, Erzincan’da riskli bina kalmayacaktır. Erzincan deprem riski açısından ülkemizin en güvenilir ili haline gelecektir.

Erzincan Valisi Sn. Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun ve EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Akın Levent, imzalanan protokollerin hayırlı olmasını dilediler.

Belediye Başkanımız Sayın Aksun; “Protokolün ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Daha huzurlu, güvenli ve daha güzel bir Erzincan için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.


Erzincan,Erzincan Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu