324379001

ESKİ BAŞKAN SÜRMEN TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ESKİ BAŞKAN SÜRMEN TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ESKİ BAŞKAN SÜRMEN TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 
Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Trabzon eski Belediye Başkanı Niyazi Sürmen için Meydan belediye binası önünde tören düzenlendi. 

Trabzon’da 2002–2004 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı yapan, AK Parti kurucu üyesi Niyazi Sürmen için Meydan belediye binası önünde tören düzenlendi. Trabzon’da her kesimin sevgisini kazanan Sürmen’in vefatının ardından düzenlenen törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, önceki dönem bakanlardan Faruk Nafiz Özak, İl Başkanı Sezgin Mumcu, eski milletvekili ve Belediye Başkanı Asım Aykan, belediye başkanları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Tören, Niyazi Sürmen’in özgeçmişinin okunmasıyla başladı. 

AYKAN: GÜLEN ADAMI YOLCU EDİYORUZ 
Sürmen ailesi adına konuşan Trabzon eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Asım Aykan, “Yaklaşık 50 yıldır beraberiz. Gülen adamı yolcu ediyoruz, Allah ebediyen güldürsün inşallah. Niyazi Babayı yolcu ediyoruz. Allah mekanını cennet etsin. Bu dünyada güldüğü gibi ahirette de gülmeyi nasip eylesin. İnsan kolay yetişmiyor. Bir emeğin neticesinde insanlarımız birtakım görevlere geliyorlar. O görevlerde başarılı olmak kolay iş değil. Kardeşimiz arkasından dua edilen, rahmetle anılan ender insanlardan birisidir. Mücadelelerimizde bazen güldük, bazen üzüldük. Bazen sevindik. Ama hiç çizgiyi kırmadan yola devam ettik. 2002 yılının ortasından itibaren Trabzon’umuza, Meclisimizin kararıyla belediye başkanlığını yaptılar. Şerefiyle haysiyetiyle, alnının akı olarak görevini sürdürdüler. Hayata pozitif baktı, her anını değerlendirme peşindeydi.  Trabzon’umuzun başı sağ olsun, Sürmen ailemizin başı sağolsun…” dedi. 

MUMCU: EN İYİ KANAAT ÖNDERLERİNDEN BİRİSİYSİ
Ak Parti il Başkanı Sezgin Mumcu, “Niyazi ağabeyimizin dava şuuruyla benim üzerimde çok tesiri olmuştur. Dava şuuruna sahip iyi bir insandı. Onca ilerlemiş yaşına rağmen, hasta olmasına rağmen Danışma Meclisi Toplantılarımıza katılmayı ihmal etmezdi. Kendisi Trabzon’un yetiştirdiği en büyük kanaat önderlerinden birisiydi. Burada toplanan bu kalabalık, bu cemaat bunun şahididir”  diye konuştu. 

ATAMAN: ŞEHRİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ise şehrin çok önemli bir değerini kaybettiğini belirterek, “Trabzon'umuza, belediyemize, belediye çalışanlarımıza ve aileye başsağlığı diliyorum. Doğrusu belediye başkanları için ‘şehr-ül emin’ denilir. Niyazi Abi seçilmediği dönemde de şehr-ül emindi. Çok farklı bir karakter benim açımdan bakıldığında. Önemli olan ailenin fertleri içerisinde bu boşluğu dolduracak gençlerin çıkmasıdır. Bu Sürmen ailesine bir vasiyet niteliğindedir. Şehir çok önemli bir değerini kaybetti. Allah gani gani rahmet eylesin. Şehrimizin babası konumundaydı. Tüm aileye bireylerine, belediye çalışanlarımıza, sağlık problemi nedeniyle kontrol için şehir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve şahsım adına rahmet diliyorum. Şehrimizin başı sağ olsun. Allah yerini doldurmayı nasip eylesin” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKAYDIN: KALBİMİZDE YAŞATACAĞIZ 
AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, “Hepimizin acısı büyük, üzgünüz ama Niyazi ağabeylerimizi her zaman kalbimizde yaşatacağız. Bize her zaman yol arkadaşı oldu. Siyaseten yanına gittiğimizde eleştirilerin dahi her anlamda güler yüzüyle yapan bir kişiydi. Büyüğümüz bugün aramızdan ayrılıyor ama kalbimizde yaşayacak. Şehrimizde her zaman onu anacağız” dedi. Tören, konuşmaların ardından yapılan dua programı ile sona erdi.  

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ 
Eski Belediye Başkanı Sürmen, İskenderpaşa Camisi’nde mahşeri kalabalıkla kılınan cenaze namazının ardından Sürmene’deki aile kabristanlığına defnedildi.

Trabzon,Trabzon Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu