324379001

FETİH VE HIDIRELLEZ COŞKUSU HİSAR’DA YAŞANDI

FETİH VE HIDIRELLEZ COŞKUSU HİSAR’DA YAŞANDI

FETİH VE HIDIRELLEZ COŞKUSU HİSAR’DA YAŞANDI

Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Hisar’da düzenlenen Kütahya’mızın Fethinin 949. Yıldönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinliklerinde hemşehrilerimizle bir araya geldi. Başkanımız Işık, “Günümüz kutlu olsun. Rabbim nice yıllar aynı etkinlikleri kutlamayı bu Aziz Milletimize nasip eylesin” dedi.

Kütahya’mızın Fethinin 949. Yıldönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinlikleri, Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyemiz organizasyonuyla il protokolü ve çok sayıda hemşehrimizin katılımıyla Kütahya Kalesi’nde düzenlendi. Etkinliklerin açılışında günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a destekleri ve katkıları için teşekkürlerini iletti. Etkinlikte sahne alan Evliya Çelebi Mehteran Takımı ve Kütahya Belediyesi Halk Oyunları ekibi hemşehrilerimizden büyük alkış aldı.

Etkinlikte hemşehrilerimize hitap eden Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Valiliğimiz ve Belediyemizin birlikte organize ettiği Kütahya’mızın fethinin 949. yıldönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinliklerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu bayramın bolluğun, bereketin, birliğin beraberliğin simgesi olması önemli. Bunu da şehrimizin en kıymetli mekânlarından birisi olan kalemizde yapmayı uygun gördük son 5 yıldır. Çünkü bu kale Türkiye’de başka yok. Ecdat yadigârı kıymetli eserlerimizi bu vesileyle daha da değer katacak şekle dönüştürmemiz gerekiyordu. Çünkü Hıdırellez Bayramı bir kültürel etkinlik. Bizim geçmişimizden bugüne ve bundan sonraki nesle aktarmamız gereken önemli faaliyetlerimizden birisi. Bunu da geçmişin bugüne yansıması olan ve ecdat yadigârı olarak birçok geçmişteki idarecimizin koruduğu, kolladığı kıymetli kalemizi bundan sonra da yaşatmamız gerekiyor. Türkiye’nin ikinci büyük kalesi burası. Bizden daha büyük Diyarbakır Kalesi var, onun dışında Türkiye’de 72 burcu olan başka benzeri olmayan bir yerde bu güzel etkinliği yapmamızda sizlerin katkısı çok büyük. Eğer hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız, Kütahyalılar sahip çıkarsa bu gelenekler gelecek nesillere aktarılır. Sizler olmasanız sadece protokolle bu işler olmuyor. Onun için bugüne anlam katan siz değerli hemşehrilerimize ayrıca teşekkür ediyoruz katılımlarınız için. Günümüz kutlu olsun. Rabbim nice yıllar aynı etkinlikleri kutlamayı bu Aziz Milletimize nasip eylesin. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum, bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Organizasyonda emeği geçen Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkürlerini ileten Vali Vekili Aydın Börü, hemşehrilerimizin Hıdırellez Bayramı’nı ve Kütahya’mızın Fethinin 949. Yıldönümünü kutladı. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu