324379001

Genç Dostu Başkandan Teknofest Kuşağına “Teknoloji Hangarı” Projesi

Genç Dostu Başkandan Teknofest Kuşağına “Teknoloji Hangarı” Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin teknolojiyle geleceği inşa eden örnek bir şehir olarak öne çıkması için gençlere kendi projelerini yapma ve geliştirme imkânı sunacak Teknoloji Hangarı Projesi’ni Recep Tayyip Erdoğan Mill

Genç nüfusu ile büyük bir dinamizme sahip olan ülkede gençleri teknolojik çalışmalara teşvik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknofest gençliği olarak nitelediği gençlere birçok imkân tanıyor. Bu kapsamda, gençlere yönelik yaptığı çalışmalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden birçok ödül alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gençler için yeni 5 yılda da çok özel projeler hazırlıyor.

Ulaşımdan kentsel dönüşüme, sağlıktan spora, turizmden sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliğine kadar 7’den 70’e tüm kesim için birbirinden özel projeleri yeni 5 yılda hayata geçirmeyi planlayan Başkan Büyükkılıç, gençleri de unutmuyor.

TEKNOFEST gençliğinin yetişmesi için gayret eden Büyükkılıç, bu kapsamda Teknoloji Hangarı Projesi’ni gençlerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

“Teknoloji Hangarı İnşa Edeceğiz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Yeni projelerimiz arasında ‘akıllı şehircilik’ kapsamında Teknoloji Hangarı Projemiz de dikkat çekiyor. Bu özel projemizde, TÜBİTAK ile ortak proje geliştiren ve TEKNOFEST gibi yarışmalara katılan üniversite öğrencilerinden oluşan takımlara, kendi projelerini yapma ve geliştirme imkânı sunmak için Teknoloji Hangarı inşa edeceğiz” dedi.

Teknoloji Hangarı’nın 1 milyon 260 bin metrekare alana kurulan ve Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine kurulmasının planlandığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “TEKNOFEST kuşağının içine sinen projemizi gençlerimizin hizmetine sunacağız. Biz de önümüzdeki dönemde yapacağımız Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde gençlerimize her türlü maddi manevi desteği vermek suretiyle projelere sahip çıkma ve fırsat verme anlayışını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Büyükkılıç, Kayseri olarak ihtisaslaşmaları gerektiğini, bu manada Kayseri’yi havacılığın, savunma sanayinin önemli merkezlerinden biri olma yönünde ilerleteceklerini ifade etti.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu