324379001

GES PROJESİNİN 3. ETABI AÇILDI…

GES PROJESİNİN 3. ETABI AÇILDI…

GES PROJESİNİN 3. ETABI AÇILDI…

İhtiyaç duyduğumuz elektrik enerjisinin tamamını yenilenebilir kaynaklarla karşılamak hedefiyle hayata geçirdiğimiz Güneş Enerji Santralimizin 3. etabı için açılış töreni düzenlendi.


Çayboyu Mahallesi’ndeki törene Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Vali Vekilimiz Şakir Öner Öztürk, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Semiha Ekinci, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Belediye bütçesine kaynak oluşturmak adına gelir getirecek projeleri birer birer hayata geçireceklerini söyleyen Başkanımız Hilmi Bilgin, “Beş yılın sonunda söz vermiş olduğumuz hizmet ve projenin birçoğunu hayata geçirip açılışlarını gerçekleştirmenin huzurunu yaşıyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Güneş Enerji Santrali (GES) projelerinden bir tanesi yaklaşık bir milyon euroluk bir GES’in yüzde 80'nini Enerji Bakanlığı hibesi ile hizmete geçirdik. Ben bu noktada hem önceki bakanımıza hem de mevcut bakanımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada toplamda 3 etapta 4 megavat enerji üretecek GES projemizin açılışını yapıyoruz. Daha önce bir megavat GES projemizin diğer tarafta açılışını yapmıştık.


Daha önceki açılışını yapmış olduğumuz GES projesi ile birlikte Sivas Belediyesi şu an itibariyle toplam 4 megavat amper GES’le birlikte belediyemizin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 15’ini karşılayacak noktada. İnşallah devam eden projelerimizle birlikte bir nisandan itibaren ÇED raporunun tamamlanmasının ardından 15 megavatlık GES projesini hayata geçirmenin hazırlığı içerisindeyiz. İnşallah nisan ayından sonra hızlı bir şekilde 15 megavatlık GES’in de ihalesini yaparak hizmete aldığımız takdirde kullanmış olduğumuz enerjinin yaklaşık yüzde 85’ini yenilenebilir enerji haline getiren bir belediye olacağız. Bizler üreten belediye anlayışıyla birlikte sadece GES olarak değil belediyemiz bütçesine kaynak oluşturmak adına gelir getirecek projeleri de inşallah önümüzdeki süreçte birer birer hayata geçireceğiz. Tesislerimizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu