324379001

“Geyveli Ali ülkesine ses milletine nefes olan bir kahramandır”

“Geyveli Ali ülkesine ses milletine nefes olan bir kahramandır”

“Geyveli Ali ülkesine ses milletine nefes olan bir kahramandır”

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri Geyve Elvanbey Zaviyesinde gerçekleştirilen yerinde tarih söyleşileri ile devam etti. Yazar Tahir Fatih Andı, Geyveli Ali’nin hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı: “Geyveli Ali sadece şehrimizin değil, ülkemizin kahramanlarından birisi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda etkinliklerin son adresi Geyve Elvanbey Zaviyesi oldu. ‘Yerinde Tarih Söyleşileri’ programında Yazar Tahir Fatih Andı, Geyve Sinan Bey Lisesi öğrencileriyle buluştu. Tarihi mekân Geyve Elvanbey Zaviyesinde gerçekleşen programda milli mücadeleye ses getiren Geyveli Ali’nin büyüleyici hayat hikâyesi konuşuldu.

Cepheye kutlu yürüyüş 

Programda Sakarya’nın Geyve ilçesi Hırka köyünde dünyaya gelen Geyveli Ali’yi anlatan Yazar Andı, “Geyveli Ali sadece şehrimizin değil, ülkemizin kahramanlarından birisi. Kahraman büyüğümüz askerlik görevini yapıp köyüne dönmüş ancak Çanakkale Savaşı’nda asker ihtiyacı olunca gönüllü olarak 26 yaşında Çanakkale Savaşı’na katılmak üzere Geyve’den yürüyerek cepheye gitmiş bir vatan evladı. Çanakkale Zaferi sonrasında cepheden hasret içinde memleketine dönen kahramanımız kısa bir zaman sonra Milli Mücadele için asker lazım olunca hiç tereddüt etmeden Kuvayi Milliye’ye katılarak ülkesine ses milletine nefes olmuştur” dedi.

Kahraman dolu tarih

Konuşmasında Geyveli Ali’nin yüce gönlünden bahseden Tahir Fatih Andı, “Günümüzde evlatlarımız yaşadığı toprağın dışında kendilerine kahraman arıyorlar. Yüce olan tarihimizde hayatını bu vatan için feda eden, hikâyeleriyle bizleri gururlandıran ve her yönleriyle bizlere ders veren Geyveli Ali gibi şanlı askerlerimizin her yerde anlatarak günümüz kuşağının kendisine yabancı bir kahraman aramasına gerek duymayacak’’ dedi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu