324379001

Güneş enerjisiyle üretim yapılacak yeni seralar için ilk adım

Güneş enerjisiyle üretim yapılacak yeni seralar için ilk adım

Güneş enerjisiyle üretim yapılacak yeni seralar için ilk adım

Başkan Yüce, daha önceden planlanan programı kapsamında Sakarya’da hayata geçirilecek yatırımlar ve projelerle ilgili MARKA Genel Sekreteri Dr. Çöpoğlu ve heyetiyle görüştü. MARKA desteğiyle Sakarya’ya güneş enerjisiyle üretim yapılacak yeni seralar kazandıracaklarını aktaran Yüce, “Fizibilite çalışmalarını başlatma kararı aldık. İnşallah gerekli adımları hızla atacak, üretim odaklı bir anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve beraberindeki heyetle ‘yatırım ve proje’ toplantısında bir araya geldi. Sakarya’da planlanan ve hâlihazırda devam eden yatırımlara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, iş birliğinin şehirler için önemine vurgu yapıldı. MARKA desteğiyle Sakarya’da hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek olan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin yanı sıra Sakarya Süs Bitkileriyle Güzelleşiyor ve Belediye-Halk El Ele Atıksız Bir Geleceğe projelerinin mevcut durumları da değerlendirildi. Başkan Yüce, her bir çalışmanın, örnek projelerin Sakarya’nın değeri olduğunu belirterek, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve heyetine katkıları için teşekkür etti.

Yeni seralar güneş enerjisiyle üretime kazandırılacak
Toplantının ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle şehrimizde önemli yatırımları hayata geçirdik. ‘Sakarya Süs Bitkileriyle Güzelleşiyor’ ve ‘Belediye-Halk El Ele Atıksız Bir Geleceğe’ projelerinin yanı sıra Seracılık Mükemmeliyet Merkezi şehrimiz için çok önem verdiğimiz yatırımlardan biriydi. 25 dönüm alan üzerinde inşa ettiğimiz merkez ile topraksız jeotermal ısıtmalı üretim yapıyoruz. Hamdolsun çok iyi bir verim aldık. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni seraların kurulumunu gerçekleştireceğiz. Bugün ki toplantımızda da kurmayı planladığımız seraların güneş enerjisiyle ısıtılmasını kapsayan yatırımların fizibilite çalışmalarının başlamasını kararlaştırdık. İnşallah gerekli adımları hızla atacak, üretim odaklı bir anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu