324379001

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya Bursa’da Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya Bursa’da Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya Bursa’da Açıklamalarda Bulundu

 

İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SAYIN ALİ YERLİKAYA BURSA’DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyarette Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.


Bursa Valiliği ve Bursa AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Bakanımız Sayın Yerlikaya, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Bursa Güvenlik ve Huzur Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyetin 2. Yüzyılının Başlayacağı Tarihi Bir Süreç İçindeyiz


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Bursa’nın sanayisiyle, tarımıyla, ticaretiyle ve turizmiyle büyük ve güçlü Türkiye’nin öncü şehirlerinden birisi olduğunu kaydetti. Büyük bedeller ödeyerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına sayılı günler kaldığını kaydeden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Allah’a hamdolsun, Şimdi, 2. yüzyılın başlayacağı tarihi bir sürecin içindeyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tam da böylesine anlamlı ve tarihi bir dönemde ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak ifade ettiği, büyük bir vizyonu ortaya koydu. Aslında bu vizyon, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Adnan Menderes’e, Turgut Özal’dan, Necmettin Erbakan’a Cumhuriyetimizin yarım kalan hayallerinin yer aldığı Türkiye’nin hedefleridir” ifadelerini kullandı.


600 Bin Personel ile Huzur ve Güveni Tesis Ediyoruz


Bilimin, gelişmenin, şefkatin, huzurun ve güvenin yüzyılının inşa sürecinde tüm kurumlar ve kuruluşlar ile 85 milyon vatandaşın her birine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “İçişleri Bakanlığı ailesi olarak Emniyet Müdürlüğümüzle, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarımızla, devletine ve milletine hizmet etmeyi en şerefli vazife gören 600 bin personelimizle, şehit kanıyla sulanmış cennet vatanımızın her karışında, milletimizin huzuru ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


Türkiye’nin huzuru için başta terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, siber suçlar ve asayiş olmak üzere birçok operasyon yürüttüklerinin altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, terör ve iş birlikçileriyle, suçta kibirlenenlerle, çetelerle, zehir tacirleriyle, halkın huzuruna kast edenlerle olan mücadelenin yılın 365 günü devam edeceğini kaydetti.


Bursa’da Son 120 Günde Suç Odaklarına Çok Sayıda Operasyon


4 Haziran – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında Bursa’da 120 gün içerisinde polis ve jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili verileri paylaşan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şunları kaydetti:


“Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle; 40 yıldır kardeşliğimize, birliğimize kasteden terör örgütüyle verdiğimiz mücadele bugün de amansız bir şekilde devam ediyor. Terörle mücadelede tek bir hedefimiz var. O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürmektir. Bu dönemde Bursa’da Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK, FETÖ, DEAŞ ve Sol Terör Örgütlerine yönelik 114 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 11 terörist, hepsi de sağ bir şekilde etkisiz hale getirildi. 163 şüpheli gözaltına alınırken, 24’ü tutuklandı, 16’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Öncelikli hedeflerimizin biri de ülkemizi organize suç örgütlerinden temizlemek. 81 ilimizin tamamında, organize suç örgütlerinden, sokak çetelelerine kadar, bu illegal yapılara karşı, ‘Kafes’ operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye devam edeceğiz. Bursa’da son 120 gün içinde; organize suç örgütlerine yönelik yapılan 19 operasyonda, 93 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 42’si tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. 3 mafya tipi organize suç örgütü çökertildi.”


“Bizim İçin Terörist Neyse Zehir Taciri de Odur”


Terörist ve zehir taciri arasında bir fark görmediğine vurgu yapan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Terör örgütlerine ve iş birlikçilerine finansal kaynak sağlayan, başta gençlerimiz olmak üzere, toplumumuzu zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine hayatı zehretmek için, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Bu doğrultuda zehir tacirlerine yönelik 3.011 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 3.462 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 445’i tutuklandı, 143’ü hakkında adli kontrol kararı verildi” dedi.


Göç konusunun küresel anlamda en önemli sorun olduğuna da değinen İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, Bursa’da düzenli göçmenlerle ilgili sayısal verileri paylaştı. Bakanımız Sayın Yerlikaya, “İlimizde geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 170 bin 171. İkamet İzni ile kalanların sayısı 52 bin 017. Uluslararası koruma kapsamında kalanların sayısı ise 2 bin 396. Bursa’da toplam 225 bin 114 düzenli göçmen bulunuyor” ifadelerini kullandı. ‘’Düzensiz Göç’’ ve ‘’Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri’’ konularının temel mücadele odağı olduğunu belirten İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Bu amaçla son 120 günde ilimizde; 13 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 21 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. Bunların 6’sı tutuklandı. Aynı dönemde, 916 düzensiz göçmen yakalandı. 980 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde düzensiz göçle mücadele ederken, medeniyet değerlerimize bağlı kalıyor, yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa geçit vermiyoruz” şeklinde konuştu.

 


Mobil Göç Noktaları Yaygınlaşacak


Şehirlere gelen göçmenleri kontrol edebilmek amacıyla, 'mobil göç noktaları' kurduklarını belirten Bakanımız Sayın Yerlikaya şöyle konuştu:


" İstanbul'da 3,5 aydır uyguladığımız 'mobil göç noktası' uygulaması var. 16 milyonluk bir şehirde 17 milyon yakına bir turistin olduğu, 1 milyonun biraz üzerinde yabancının yaşadığı bir yerde düzensiz göçmeni hak, hukuka riayet ederek tespit etmek için İstanbul'a 38, Bursa'ya 5 mobil göç noktası kurduk. Bu sayıları da arttıracağız. Mobil göç noktaları umuma açık yerlerde, parklarda, plajlarda, yollarda burada üzerinde kimlik sorgusu yapıldığı zaman mobil göç noktasına davet edilip orada parmak izi ve taramadan geçirildiğinde, yasal olmayan göçmen ortaya çıktığında, onları geri gönderme merkezine gönderiyoruz ve bir süreç dahilinde kendi ülkelerine deport ediyoruz. Bu süreci insani ve vicdani bir duruşla yapıyoruz. Biz bize yakışanı tarihimizden, medeniyetimizden, inancımızdan nasıl bellediysek, düzensiz göçle ilgili de aynı o ihtimamı gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz.”


Siber Vatan’da da 7/24 Devriye


Kara Vatan ve Mavi Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da suç odaklarıyla mücadele ettiklerini dile getiren İçişleri Bakanımız Sayın Yerlikaya, sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu aktardı. Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Son 120 günde Bursa’da 17 bin 423 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yapıldı. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında ise; terör, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve çocuk istismarına yönelik, düzenlenen 9 operasyonda, 24 şüpheli gözaltına alındı, bunların 3’ü tutuklandı” dedi.


Kaçakçılık konusunun hassasiyetle üzerinde durdukları bir konu olduğunun altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Bu konuda son 120 günde Bursa’da, 132 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda, 230 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bunların 22’si tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı alındı” diye konuştu.


“Yakalaması Olan Şahısların Toplum İçinde Gezmelerine Müsaade Edemeyiz”


Son 120 günde kişilere, malvarlığına, millete, devlete, topluma karşı işlenen suçlarda ve takibi gereken olaylarda aydınlatma oranının yüzde 86,9 olduğunu ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Suçun işlenmesini önlemek, aydınlatma oranlarını yükseltip suçluları adalete teslim etmek, temel düsturumuzdur. Hiçbir olayın karanlıkta kalmaması önceliğimizdir. Yine aynı dönemde, güvenlik güçlerimizce yakalama kararı olan 2 bin 956, ifade almaya yönelik 9 bin 414 olmak üzere toplam 12 bin 370 şahıs yakalandı. Yakalaması olan şahısların toplum içerisinde gezmelerine müsaade edemeyiz. Düzenlediğimiz Çember Operasyonlarımızla bu şahısları da bir bir yakalayacağız” ifadelerini kullandı.


“Ülkemizin Huzur ve Güvenliği İçin 7’den 70’e Ortak Mücadele”


Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ve millet olarak çok güçlü olduğunun altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, huzur bozan ve sesleri yüksek çıkan tüm yapılara karşı amansız bir mücadele sürdürdüklerini ve bu konuda kararlı olduklarını ifade etti. Konuşmasında vatandaşlara da seslenen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Ülkemizin huzur ve güvenliği için verilen bu mücadele, milletimizin her bir ferdiyle, 7’den 70’e bir ve beraber olarak vereceğimiz bir mücadeledir. Topyekûn bir mücadeleden söz ediyorum! Suçta kibirlenen, Mahallemizin, sokağımızın huzurunu kaçıranlar mı var? Size bir telefon kadar yakınız. Hemen 112’yi arayın. Arayın ve bildirin. Güvenlik güçlerimiz olayı aydınlatacak, suçluları adalete teslim edecektir. Çünkü bizim güvenlik güçlerimizin giremeyeceği sokak yoktur” dedi.


Sosyal medyadan iletilen mesajları ihbar kabul ettiklerini de ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Türkiye genelinde düzenlenen operasyonları sosyal medya hesaplarımızdan an be an paylaşıyorum. Onun altına yazılan yorumları, gönderilen mesajları da birer ihbar olarak kabul ediyoruz. Suç ve suç odaklarıyla mücadelede milletimizle sürekli irtibat halindeyiz. Çünkü bu mücadeleyi birlikte veriyoruz ve vermek zorundayız” diye konuştu.


 İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya Bursa Güvenlik ve Huzur Toplantısının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

 

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu