324379001

‘KADINLAR BAŞIMIZIN TACI, GÖNLÜMÜZÜN SULTANIDIR’

‘KADINLAR BAŞIMIZIN TACI, GÖNLÜMÜZÜN SULTANIDIR’

‘KADINLAR BAŞIMIZIN TACI, GÖNLÜMÜZÜN SULTANIDIR’


‘KADINLAR BAŞIMIZIN TACI, GÖNLÜMÜZÜN SULTANIDIR’

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle kent merkezinde kadınlara kırmızı gül dağıtıp, günlerini kutladı.


‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle kadınlara kırmızı gül veren Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, belediye olarak her zaman kadınların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Kocacık Çarşısında esnafları ziyaret eden ve kadınların gününü kutlayan Başkan Sarı, kadınlar ile tek tek muhabbet etti.


‘HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA BİR KADIN VARDIR’

Yaşamları boyunca başarılı olan her erkeğin arkasında bir kadının olduğuna vurgu yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;

“8 Mart Dünya’da Kadınlar Günü olarak belirlenmiş. Lakin benim için her gün kadınlar günü. Ama bir gün verilmesi gerektiği için bugün özel kılınmış. Çünkü bizleri doğuran, yetiştiren ana kadın, peygamber efendimizin söylediği gibi “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadisi ön plana çıkmaktadır. Günümüzde de söylenen bir söz var. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Biz diyoruz ki; kadınlar bizim baş tacı, gönlümüzün sultanıdır. Onlara uzanan eller kırılsın. Bu anlamda, bence dokunulmazlık sadece milletvekillerine değil, kadınlara, çocuklara ve hayvanlara da verilmedir. Ülke genelinde kadınlara karşı yapılan şiddet olayları kabul edilecek bir durum değil ve bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Bugün de Amasya merkez ve tüm ilçelerimizde yaşayan 5 bin hanımefendiye ulaşarak, günlerini kutladık” dedi.


‘BELEDİYE OLARAK KADINLARI HER KONUDA DESTEKLİYORUZ’

Kadınların toplumun en önemli yapı taşları olduğunu söyleyen Başkan Sarı açıklamasının devamında; “Kadınlar, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdır. Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımız, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımız toplumun her kademesinde görev aldığı gibi kahramanlık destanları yazarak eline silahı alıp düşmanın üzerine yürümüş, kucağında mermi ile cepheye koşmuştur. Diğer yandan hepimiz için önem arz eden kadınlarımızın asla kabul edilmeyecek şekilde şiddete maruz kalmasını istemiyoruz ve kadına yönelik şiddetin de artık son bulması gerektiğini düşünüyoruz. Belediye olarak kadınlarımızı her konuda desteklemek gibi bir sorumluluğumuz var. Kadınlarımıza olan desteğimizi bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.



Amasya,Amasya Belediyesibelediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu