324379001

KASKİ’den Kurban Atıkları İçin Önemli Uyarı!

KASKİ’den Kurban Atıkları İçin Önemli Uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapının zarar görmemesi için kurban atıklarının atıksu ve yağmur suyu hatlarına atılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

KASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan kurban bayramı öncesinde yazılı bir açıklama yaparak hayvansal atıklar ile ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu.

Çevreye bilinçsizce atılan kurban atıklarının altyapıya ciddi şekilde zarar verdiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kentimiz genelinde atık su ve yağmur sularını toplayarak arıtma tesislerine ileten şebeke hatlarına atılan kurban atıkları ve çöpler nedeniyle mevcut hatlar maalesef işlevini yitirebiliyor. Kurban atıklarının kesinlikle kanalizasyon hatlarına ve yağmur suyu ızgaralarına atılmaması, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Maalesef şebeke hatlarına bilinçsizce atılan kurban atıkları yüzünden tıkanmalar oluşmakta. Bunun sonucunda da yağmur sonrasında su baskınları yaşanmakta. Bu durum kurumumuz için maddi açıdan büyük kayıplara neden olurken, halk sağlığı açısından da ciddi risk oluşturmakta. Bu yüzden vatandaşlarımızı kurban atıklarını mazgallar, atık su ve yağmur suyu hatlarına atmamaları konusunda duyarlı olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz. Kentimizin dört bir yanında kanalizasyon hatları ve mazgalların periyodik temizliğini aksatmadan yapıyoruz. Ekiplerimizce bayram öncesinde de atıksu ve yağmur suyu taşıyan hatlarda son teknoloji ekipmanlarla kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Kurban Bayramı tatili süresince de hizmetlerin aksamaması için tüm ekiplerimiz ile gerekli önlemleri alarak olası olumsuzluklara karşı 7/24 esasına göre hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

Diğer yandan, Kurban Bayramı süresince içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili her hangi bir olumsuzluk ile karşılaşılması durumunda abonelerin 185 Çağrı Merkezi’ni arayarak gerekli desteği alabilecekleri vurgulandı.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu