324379001

Kemer, tenis turizminin merkezi olacak

Kemer, tenis turizminin merkezi olacak

Kemer, tenis turizminin merkezi olacak

Göynük Mahallesi'nde mülkiyeti Kemer Belediyesi'ne ait 1760 parseldeki 19 dönüm arazi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre yapılan ihale sonucunda yap işlet devret modeline göre 20 yıllığına Corendon Turizm Grubu'na kiralanmıştı.
Kısa bir süre içerisinde açılışı planlanan Corendon Tennis Club Kemer çok sayıda uluslararası tenis kulübünü Kemer'de ağırlamaya hazırlanıyor. Corendon Turizm Grubu, dünyanın en yüksek üye ve Avrupa'nın en çok sporcu sayısına sahip Alman Tenis Federasyonu'nu ile ITB Berlin Turizm Fuarı'nda iş birliği anlaşması imzaladı.
2027 yılına kadar geçerli olacak olan imzalar, Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Alman Tenis Federasyonu (DTB) Başkanı Dietloff von Arnim arasında imzalandı.
Göynük Mahallesi'nde yapımı devam eden tenis kortlarının” Corendon Tennis Club Kemer” adı altında önümüzdeki günlerde açılması beklenirken, tesiste 14 toprak zemin tenis kortunun yer alacağı ifade edildi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada, Kemer'i spor turizminin merkezi yapmak adına yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi;
“Tenis kortları ile ulusal ve uluslararası organizasyonlarla spor turizmi çeşitliliğinin de artmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Corendon Turizm Grubu ile Alman Tenis Federasyonu arasında yapılan iş birliği anlaşması Kemer için çok önemli bir adım. Kemer'imizi spor turizmi destinasyonu olarak daha üst seviyelere çıkarmaya devam edeceğiz.” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ise sporun her zaman Corendon için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, dünyada tenisi popüler bir spor olarak tanıtan Alman Tenis Federasyonu (DTB) ile iş birliği anlaşması imzalamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ve spor anlamında Kemer'e ayrı bir heyecan getireceklerini söyledi.
Alman Tenis Federasyonu (DTB) Başkanı Dietloff von Arnim de “Tenis sevgimiz ve sporun farklı uluslardan ve kültürlerden insanları bir araya getirdiği inancımız bizi buluşturdu. Corendon Tenis Club'ın Kemer' deki mükemmel tesisleriyle birlikte, birçok Alman tenis oyuncusunu Kemer'e çekeceğine inanıyorum.” dedi.


Antalya,Kemer Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu