324379001

Kepez’den 100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi

Kepez’den 100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi

Kepez’den 100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi

Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel düzenlenen ‘100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi’ kapılarını sanatseverlere açtı.

Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyetin 100. Yılında özel bir sergiye kapılarını araladı. Kepez Belediyesi’nin katkıları ressam Zübeyde Yavuz’un küratörlüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ‘100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi’ düzenlendi. Serginin açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve sanatseverler katıldı. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ressam Zübeyde Yavuz, Cumhuriyetin 100. Yılını özel bir sergiyle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılı kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti…” dedi. Yavuz,  her yıl serginin açılışına katkı koyan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibine de teşekkür etti.

KEPEZ’DEN HER MİLLİ BAYRAMDA KALICI ESER

Serginin açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını aziz şehitlerimizi ve saygıdeğer gazilerimizi ve insanlık tarihi kadar eski aziz milletimizin yolculuğu içinde bize yol gösteren, ufuk açan vizyon çizen bütün Türk büyüklerimizi hürmetle minnetle şükranla yad ediyorum.” diyerek sözlerine başladı. Her milli bayramı kalıcı bir eserle ve bir sanat etkinliğiyle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Bir kalıcı eserle bir sanat eseri ile karşılamak Kepez Belediyesi için klasikleşmiş bir uygulama halini aldı. Bugün burada her yıl olduğu gibi güzel bir Cumhuriyet sergisini açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Burada  kültüre ve sanata vurgu yapıyoruz. Bugün bizden çok daha fazla yaşayacak çok önemli bir yatırımın kapı açılışını gerçekleştireceğiz.  100 yıl önce Cumhuriyetimizi kuranlar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aslında bize bir ufku işaret ettiler. İşaret ettikleri ufkun temelinde bilim var, ilim var, kültür  var ve sanat var. Dünya kurulalı  var olan bir sosyoloji kuralı var. Geçmişte nerede bir kavim kurulmak istenirse adımlarını iki temel üzerine kurmuşlar. Bunlardan birisi kültür ve sanattır, diğeri bilim ve teknolojidir . Bizde bugün bu iki temel noktaya vurgu yapmak istedik.  “dedi.

Cumhuriyetimiz 100 yaşında diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, Cumhuriyetimiz daha da güçlenerek, dünyada ağırlığını  artırarak yoluna yolculuğuna devam edecek. O günlere ulaşmak için hep beraber kültür dileyelim, sanat diyelim.” diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir tarafından 92 sanatçının heykel ve resim dalındaki eşsiz eserlerinin yer aldığı sergi 30 Kasım’a kadar Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu