324379001

Kepez’in 22’nci kütüphanesi hizmete açıldı

Kepez’in 22’nci kütüphanesi hizmete açıldı

Kepez’in 22’nci kütüphanesi hizmete açıldı

Kepez Belediyesi’nin, 22’nci kütüphanesi ‘Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’ Pil Fabrikası’nda törenle hizmete açıldı. Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, “Bilginin ışığının yandığı yerde karanlıklar kaybolur.” dedi.
 
Şehrin endüstriyel mirası olan fabrika binalarını kültür ve sanat adasına dönüştüren Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, ilçenin 22. Kütüphanesini Pil Fabrikası’na kazandırdı. Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’ Pil Fabrikası’ açılış törenine Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, AK Parti Kepez İlçe Başkanlığı ve Yeniden Refah Partisi Kepez İlçe Başkanlığı teşkilatları katıldı.

TÜRK GENÇLİĞİNE ARMAĞANIMIZ

Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’nin açılışın da konuşan Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkanlığımızın son kütüphane açılışın yapıyoruz. 22’nci kütüphane Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi, Kepez’imize, Antalya’mıza, Türk gençliğine, geleceğimize, bilim ve teknoloji yolculuğu içerisindeki çok değerli hemşehrilerimize hayırlı,uğurlu olsun. 22 kütüphane açmak ömrümüzün sonuna kadar kalbimizde gönlümüzde saklayacağımız çok büyük bir onur ve şeref olacak. “dedi.

5 YILDA 22 KÜTÜPHANE

Kepez’de 16 kütüphane kurma hayali ile yola çıktıklarını belirten Tütüncü, “Hızımızı alamayıp, hedeflediğimiz sayıyı geçince, nerede duruyorsa orada dursun dedik. Ve ondan sonra 22 kütüphane sayısına eriştik. Antalya’da 5 yılda 22 tane kütüphane açmış olmak, bu egale edilmesi oldukça güç bir rekordur. Antalya’da sadece 3 tane kütüphane vardı. Umarım ve dilerimki; bizden sonraki arkaşlarımızda heyecanla ilçemize 20 kütüphane daha eklerler. Bilginin ışığının yandığı yerde karanlıklar kaybolur. “diye konuştu.

BİR KÜTÜPHANE DE ALANYA’YA

Tütüncü, Kepez’deki 22 kütüphanenin 3’ünün 24 saat açık olduğunu , diğerlerinin ise 12  saat hizmet verdiğini belirterek,  günlük 30 bin kişinin faydalandığını söyledi. Kütüphanelerin, kamuya hizmetin yanında, geleceği bilgiyle, teknolojiyle, bilimle inşa etmek isteyen neslin var oluşuna katkı sağladığını vurguladı. Alanya gezisi sırasında bin kişilik bir genç gurubuyla buluştuğunu ve kendisinden ‘Antalya Kütüphanesi ‘gibi bir kütüphane talep ettiklerini belirten Tütüncü, “Alanyalı gençlerimize de kütüphane sözümüzü verdik.” dedi.

MEDENİYETLERE BİLİM YÖN VERİR

Tütüncü, “Medeniyetimizde ne zaman bilgiyi kendimize kılavuz edindik, hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir dedik. Biz o zaman dünyaya nizam veren yön veren ülke haline geldik. Ne zaman hikmetten, bilgiden uzaklaştık, ne zaman yerimizde saymaya başladık, o zamanda geri kaldık. Her zaman bilginin sultanlığında yol yürümeliyiz.” diye konuştu.

PİL FABRİKASI İÇİN 11 YILLIK UĞRAŞ

“2009 yılında en önemli hedefimiz; tıpkı Dokuma gibi, Pil Fabrikası’nın da geleceğe taşınması ve halka kazandırılmasıydı.” diyerek, sözlerini sürdüren Tütüncü, “Kentte ne kadar kurtarılması gereken bir yer varsa, biz onların hepsine ulaşalım, onları kurtaralım, kültür ve sanatla buluşturalım istedik. Bu kolay olmadı. Sadece 11 yıl bu arazinin belediyemize devri için uğraştık. Ve müjdeli haber, 2022 yılının 17 Aralık günü geldi. Bu yerleşkeyi belediyemize tahsisli hale getirdik ve şuan burası belediyemizin hüküm ve tasarrufunda bir yer oldu.” dedi.  

TÜRK ORDUSUNA AMBARGO

Merhum Bülent Ecevit’i rahmetle anarak, Kıbrıs Harekatı günlerini hatırlatan Tütüncü, “Adaya adaleti götürmek için, barışı götürmek için harekete geçilir. Bizim orada başarılı olmamızı istemeyen batılı güçler, Türk ordusuna ambargo gerçekleştirir. Türk ordusuna pil ve batarya vermezler, böylelikle bizim muhabere sistemimiz iflas eder. Muhabere olmadan muharebe olmaz. Ambargoya rağmen harekat başarıyla tamamlanır ve ordumuz Türkiye’ye döner. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, Türk ordusunun bundan böyle pil ve batarya ihtiyacını karşılamak için tamamen yerli ve milli pil fabrikasının kurulması gerektiğini düşünür. Ve en uygun yer olarak Antalya düşünülür. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, A’dan Z’ye ilgilendiği endüstüriyel değer olur.” diye konuştu.

DENİZ BAYKAL’IN İSMİ PİL FABRİKASI’NDA

 Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’nin fabrikanın eski bir tesis binası olduğunu hatırlatan Tütüncü, “Burası bir restorandı. 365 gün 24 saat açık bir kütüphane haline geldi. Mademki Necmettin Erbakan’ın adını verdik, tematik bir kütüphane olmasını istedik, geleceğin mimarlarına, mühendislerine, delikanlılarına, hanımefendilere armağanımız olsun.”dedi. Tütüncü, merhum Başbakan  Bület Ecevit adının Pil Fabrikası yerleşkesinde Edebiyat Kütüphanesi ve Edebiyat Müzesi’nde,  Deniz Baykal ve Abdül Kerim Doğru’nun isminin de yine aynı yerleşkede yapılacak tesislerde yaşatılacağını müjdeledi.

 SANAYİ TARİHİNE IŞIK TUTACAK MÜZE

Antalya’nın ilk fabrikalarından ‘Kauçuk Fabrikası’na da değinen Tütüncü, fabrika binası içine konforlu bir spor salonu kazandıracaklarını, salonun dış kısmının ise  1930’lu yılları yansıtacağını da sözlerine ekledi. Türkiye’nin sanayi tarihine ışık tutacak ilk Sanayi Tarihi Müzesi’ni de fabrikada hizmete kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.  
 

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu