324379001

Kırklareli, 100. Yıl coşkusunu konuşuyor

Kırklareli, 100. Yıl coşkusunu konuşuyor

Kırklareli, 100. Yıl coşkusunu konuşuyor

Kırklareli, 100. Yıl coşkusunu konuşuyor

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikler, halen Kırklarelililerin dilinden düşmüyor. Oldukça nitelikli ve beğeni toplayan aktivitelerin yer aldığı programlar, gündüz sergi ve söyleşiler, gece ise konserlerle, herkesin coşkusunu artırdı.

Etkinlikler, Eylül ayı içerisinde hayatını kaybeden, Kırklareli Belediyesi'nde 27 yılı aşkın süredir Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü dahil bir çok görevde çalışan Emine Kadriye Gürver Çetin anısına Sabahattin Ali Parkı içerisinde ''Kültür ve Sanat Etkinlikleri'' sergisinin açılışı ile başladı.
Çetin’in ailesinin de katıldığı sergide, anı defterine birçok ziyaretçi, duygu ve düşüncelerini yazdı.
İstasyon girişinde açılışı yapılan Nurdan Güven'in ''Atatürk Portreleri Resim Sergisi'' ise  29 Ekim gününe kadar ziyaretçilerini ağırladı.
Yine, aynı gün Sabahattin Ali Parkı içerisinde Rezzak Oral, Yüksel Işık ve Nafiz Şahin Kırklarelili vatandaşlara kitaplarını imzaladılar.
Ardından Tevfik Kızgınkaya ve Elfin Tataroğlu tarafından ''1923'e bugünden bakınca'' adlı söyleşi gerçekleştirildi.
Etkinliklerin ilk gününün akşamında ise, meşaleler yakılarak Cumhuriyet nöbeti tutuldu.
İkinci gün, Sabahattin Ali Parkı’nda, Rezzak Oral ve Yüksel Işık tarafından, Cumhuriyet’in 100. Yılında Medyanın Halleri” söyleşsi ile başlayan etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezi’nde, Kırklareli Belediyesi Sanat Atölyeleri 100. Yıl resim sergisi ve Ahmet Akgül, Erkan Yüksel ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Cumhuriyet Ne Demek?” söyleşisi ile devam etti.
Etkinliğe rahatsızlığı nedeniyle katılamayan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ise, telefon bağlantısı ile katılım göstererek, anılarını konuklar ile paylaştı.
Etkinliklerin üçüncü gününde, Sabahattin Ali Parkı’nda, Uluslar arası Çevre Temalı karikatür sergisi ziyarete açıldı. Akşam ise Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Kırklareli Belediyesi Sanat Atölyeleri 100. Yıl Çocuk Korosu’nun konseri ile başlayan aktiviteler, Ozan İpek Spor Kulübü’nün 100. Yıl jimnastik Gösterisi, Thrace Dans gösterisi, Kırkşehitler İlkokulu Halk Oyunları Gösterisi ve Kalkedon Dans grubunun, Cumhuriyet’in 100. Yılı “İstiklal Yolu” gösterisi ile vatandaşlar ile buluştu.
28 Ekim Cumartesi günü, etkinlikler, Rektörlük Kültür Merkezi’nde, Kürşat Coşgun’un “İmparatorluktan Cumhuriyet’e Bir Başkalaşım Öyküsü: Metamorfoz” isimli karikatür sergisi ile başladı.
Saat 17:00’da ise, prodüksiyonunu Kırklareli Belediyesi’nin yaptığı,Utku Erişik’in yazıp yönettiği “Esaret Zinciri Paramparça” isimli tiyatro oyununun prömiyeri gerçekleştirildi. 2 perdedden oluşan oyunun sonunda, oyuncuları ve yönetmen Utlu Erişik’i tek tek kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bu muazzam eserin salondaki herkesi derinden etkilediğini ifade etti.
Akşam Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda ise, DJ Ali Boz performansı ile bailayan hareketli saatler, Ali Altay konseri ile doruğa ulaştı. Ali Altay burada hem Kırklareli için yaptığı Özgür Kırklareli marşını, hem de birbirinden sevilen şarkılarını seslendirerek, meydandakileri coşturdu.
29 Ekim Pazar günü ise; Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ilk olarak, Valilik makamında düzenlenen tebrik kabul törenine katıldı. Saat 10:30’da ise geçit töreni düzenlendi.
Belediye Başkanlığı’nın etkinlikleri kapsamında, saat 16:00’da İstasyon Caddesi’nde,  Kürşat Coşgun’un “İmparatorluktan Cumhuriyet’e Bir Başkalaşım Öyküsü: Metamorfoz” isimli karikatür sergisi ziyarete açıldı.
Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, saat 17:00’da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen 100. Yıl resepsiyonuna katıldı. Buradan, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na geçildi ve büyük Cumhuriyet Ateşi yakıldı. Ardından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna geçildi.

Resepsiyon sonrası, Kırklareli Belediyesi’nin etkinlikleri kapsamında, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda ilk olarak Perkistasyon grubu sahne aldı. Daha sonra Kaan Zel konseri gerçekleştirildi. Meydanı dolduran binlerce kişi, Zel’in performansına hayran kaldı.
Kaan Zel konseri sonrasında, Kırklareli Belediyesi’nin kazandığı Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü’nün töreni gerçekleşti. Avrupa Konseyi adına, ilimize İsviçre’den gelen parlamenter Pierre-Alain Fridez, şeref bayrağını, Başkan Kesimoğlu’na takdim etti.
100. yıl etkinlikleri, muhteşem bir performans sergileyen Bora Duran konseri ile sona erdi.

Kırklareli,Kırklareli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu