324379001

Kırklareli Belediyesi, yağış sonrası sahadaki mesaisine aralıksız olarak devam etti

Kırklareli Belediyesi, yağış sonrası sahadaki mesaisine aralıksız olarak devam etti

Kırklareli Belediyesi, yağış sonrası sahadaki mesaisine aralıksız olarak devam etti

Kırklareli Belediyesi, yağış sonrası sahadaki mesaisine aralıksız olarak devam etti

Başkan Kesimoğlu; “Tedbirler ve kontroller devam edecek”

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Pazar akşamı metrekareye yaklaşık 50 kg yağış düşmesi sonrası, şehirde yaşanan olumsuz durumları gidermek için iki aşamalı bir çalışma gerçekleştirdi. İlk etapta yağış sonrası acil çözülmesi gereken sorunlar masaya yatırıldı ve tüm ekipler vakit kaybetmeden sahadaki yerini aldı.

Bekoloder, loder, greyder, kamyon, açık kasa kamyonet, itfaiye araçları, kurtarma araçları, vidanjör, kanal açma ve süpürme araçlarından oluşan ekipmanlarla, Fen İşleri Müdürlüğü ve Su İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere belediyenin tüm birimleri, 100’den fazla personelle saha çalışmalarına iştirak etti.

Haftasonu önemli bir böbrek ameliyatı geçiren Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da, doktorunun izniyle, başkan yardımcıları ve müdürlerden oluşan kriz masasında, çalışma ve planlamaları denetledi, gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Günün aydınlanmasının ardından ikinci aşamaya geçilerek, şehrin tüm bölgelerinde, eş zamanlı olarak tespitler yapılarak, fiziki şartların düzeltilmesi için yoğun bir mesai başladı.

Ekipler, gerekli tüm malzeme ve araçlarla, takviye personel ile Kırklareli’ndeki tüm cadde, sokak ve mahallelerinde, yağıştan dolayı meydana gelen sıkıntıları düzeltmek için, büyük çaba sarfetti.

Belediye Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcıları da, sorun yaşanan bölgelerde vatandaşlarla biraraya gelerek, ihtiyaç ve talepleri dinledi.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı açıklamada; “Çok kısa sürede şehrimizin genelini etkileyen bu afet için kurum olarak teyakkuza geçtik. Gece ayrı bir çalışma planı, gündüz ise ayrı bir iş akışı hayata geçirdik. Fiziki ve teknik olarak, yağışın sebep olduğu sıkıntılara tamamen hakim durumdayız. Bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları, titiz bir şekilde ve vatandaşlarımızın rahat nefes alacağı bir düzeyde ilerliyor. Çok kısa sürede, tüm şehirde, olumsuz bir bölge kalmayacak. Çünkü belediyemiz, bu konularda tecrübe sahibidir, tedbir odaklı ve eğitimli bir vizyonla çalışmaktadır. Yağıştan hangi derecede etkilenirse etkilensin, az çok fark etmez, tüm vatandaşlarımız bizim için önemlidir. Onların hayatını eski düzenine getirmek asli sorumluluğumuzdur. Aciliyetin büyüklüğüne göre, ivedi yerler öncelikli olmak üzere, tüm bölgelerimizde, personelimiz, canla başla efor sarfetmektedir. Daha önce de belirttiğim gibi, böyle bir yağıştan gelişmiş bir Avrupa şehri dahi olsa bizim gibi etkilenirdi. Bunların yaşandığını da zaman aman televizyonlarda görüyoruz. Kriz masamız çok kısa sürede, hızlı bir biçimde çözüm üretmeyi başarmıştır. Kırklareli Belediyesi, tüm vatandaşlarımızın yanındadır. Bundan sonra da olmaya devam edecektir” dedi.

Yağış sonrası, gelen şikayet ve talepler için sosyal medyayı da aktif olarak kullandıklarını belirten Kesimoğlu, onlarca noktadaki olumsuzluğun giderildiğini ve şehrin büyük bir kısmında normale dönüldüğünü kaydetti. Yağışların devam edeceğini ifade eden Kesimoğlu, “Vatandaşlarımızdan ricamız, dikkatli ve tedbirli olmalarıdır. Belediyemiz onlarla beraberdir” diye konuştu.

Dalgıç pompa kurulması, su çekilmesi, çamur bertarafı, vidanjör, motopomp kurulumu, mazgalların yeniden temizlenmesi, araç kurtarılması gibi çok sayıda işlemin profesyonel bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çeken Başkan Kesimoğlu, tedbir ve kontrollerin 24 saat esaslı olarak sürdürüleceğini  vurguladı.


Kırklareli,Kırklareli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu