324379001

KONYA BÜYÜKŞEHİR HAZIRLADIĞI SIVATLARLA HAYVANLARA CAN SUYU OLMAYA DEVAM EDİYOR

KONYA BÜYÜKŞEHİR HAZIRLADIĞI SIVATLARLA HAYVANLARA CAN SUYU OLMAYA DEVAM EDİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, meralarda otlayan küçük ve büyükbaş hayvanlar ile yaban hayatındaki canlıların suya kolayca ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayvan içme suyu tesisi çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik hayvan içme suyu tesisi (sıvat) desteği sağlamaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mera alanlarının hayvan yetiştiriciliği açısından en önemli doğal yem kaynaklarından olduğunu ifade etti.

Meralarda su içme yapısında yaşanan bazı sıkıntılara Büyükşehir Belediyesi olarak etkili çözümler ürettiklerini belirten Başkan Altay, “Konya tarım ve hayvancılığın en önemli merkezlerinden biri. Büyükşehir olarak hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik muhtelif desteklerde bulunuyoruz. Meralarımızda su içme yapısının kısıtlı veya çok uzak olması nedeniyle sorun yaşayan yetiştiricilerimiz için başlattığımız sıvat desteğimizi artırarak devam ettiriyoruz” diye konuştu.

SIVAT ÇALIŞMALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Başkan Altay, hayvan yetiştiricilerine sağlanan desteklerle ilgili şunları kaydetti:

“Hayvanların sevk ile idaresini kolaylaştırmak, et-süt verimini artırmak, bulaşıcı hastalıklara karşı korunması ve meralarda uzun yol kat etmeden suya ulaşabilmeleri için sıvat desteğini artırıyoruz. Sıvatlar, aynı zamanda doğal hayatın devamı açısından da büyük önem taşıyor. Çalışmamız kapsamında yaban hayvanları ve kuşların içme suyuna ulaşmalarını da kolaylaştırıyoruz. İnşallah çiftçimiz ve hayvan üreticilerimiz üretmeye devam ettiği sürece biz Konya Büyükşehir Belediyesi olarak onlara destek vermeye devam edeceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE TAM DESTEK

Konya Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek ve verimliliğini artırmak amacıyla yetiştiricilere her türlü teknik ve altyapı desteği sağlıyor. Bu kapsamda 31 ilçe ve mahallelerinde büyükbaş ve küçükbaş sayısıyla sürü sayısı, meraların topografik yapısı, otlatma süresince su kaynağının kesilip kesilmediği durumları tespit edilerek ihtiyacı olan mahallelerde toplamda 255 adet beton sıvat (hayvan içme suyu tesisi) hibe edildi.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu