324379001

KONYA BÜYÜKŞEHİR TAŞKIN RİSKİNE KARŞI KANALİZASYON HATLARINI TEMİZLİYOR

KONYA BÜYÜKŞEHİR TAŞKIN RİSKİNE KARŞI KANALİZASYON HATLARINI TEMİZLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda yaşanması muhtemel taşkınların önlenmesi ve kanalizasyon şebekelerinin ömrünün uzatılması amacıyla kombine kanal açma araçlarıyla ızgara ve ızgara bağlantı hatlarının rutin temizlik çal

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekelerinin sıhhatli çalışması ve yağışlı havalarda muhtemel taşkınların önlenmesi amacıyla kombine araçlarla kanalizasyon hatlarında temizlik çalışmaları yapıyor.

Kanalizasyon şebeke hatlarını yüksek basınç ve vakum özelliğine sahip özel araçlarla temizleyen KOSKİ ekipleri, temizlik çalışması yapılan şebekelerin içini ise kanal içi görüntüleme aracı ile görüntüleyerek; temizliğin tam yapılıp yapılmadığını ve ıslah gerektirip gerektirmediğini de kontrol ediyor.

Öte yandan Konya’nın düz bir arazi üzerinde bulunması ve şebeke eğimlerinin de az olması sebebiyle, özellikle yaz aylarında oluşan kötü kokular da yapılan temizlik çalışmaları sayesinde azaltılıyor. Yağışlı havalarda cadde ve sokaklarda biriken sulardan dolayı vatandaşların mağdur olmaması için rögar temizliklerini kombine türü kanal açma araçlarıyla gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yağmur suyu rögarlarının haznelerindeki ızgara ve ızgara bağlantı hatlarını basınçlı suyla temizleyerek, varsa tıkanıklıkları gideriyor.

KANALİZASYON ŞEBEKESİNİ TIKAYACAK MADDELER AKIŞKANLIĞI BOZUYOR

Yağmur suyu rögarlarının akışkanlığını bozacak taş, kum, çakıl, plastik malzeme gibi şebekelerin tıkanmasına neden olabilecek katı atıkların rögarlara ve kanalizasyona atılmaması gerekiyor. Yağmursuyu rögarlarının ve kanalizasyon şebekesinin uzun ömürlü ve daha sıhhatli çalışması; taşkınlar, geri tepmeler gibi olumsuzluklardan dolayı meydana gelebilecek olası mağduriyetlerin minimize edilmesi için vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri ve ALO 185 ihbar hattına bilgi vermeleri büyük önem arz ediyor.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu