324379001

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN AVRUPA BİRLİĞİ ORTAKLIĞIYLA “YENİ BİR UMUT PROJESİ”

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN AVRUPA BİRLİĞİ ORTAKLIĞIYLA “YENİ BİR UMUT PROJESİ”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kızılay ve Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı iş birliğiyle Avrupa Dayanışma Programı ve Erasmus+ Projesi kapsamında hayata geçirilen “Yeni Bir Umut Projesi” kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirild

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Avrupa Dayanışma Programı ve Erasmus+ Projesi kapsamında "Yeni Bir Umut Projesi" hayata geçirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kızılay ve Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen programda İtalya'dan ve Bosna Hersek'ten de katılımcılar yer aldı. 

Proje kapsamında Konya'da yaşayan mülteci çocukların şehre uyumunun hızlandırılması, sosyalleşmesinin sağlanması, yetenek ve becerilerinin geliştirilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Faaliyetler kapsamında 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Sancak İtfaiye Merkezi, çeşitli kurum ziyaretleri ve şehir turu yapıldı.

Proje ile farklı etkinliklerle mülteci çocukların sosyal katılımlarının artırılması ve kendi yeteneklerini keşfetmesi, hem hedef grubun, hem mülteci çocukların hem de projeye katılımcıların istihdam edilebilirlikleri ve iş gücü piyasasına geçişlerinin sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca mülteci çocukların yetenek, becerilerini geliştirmek için; atölye çalışmaları, spor, sanat alanındaki faaliyetlerle sosyal ortamlarının oluşturulması, gençlerin eğitim düzeylerine bakılmaksızın onların kişisel ve sosyal gelişimine yardımcı olunması da hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Dayanışma Programı ve Erasmus+ “Yeni Bir Umut Projesi” kapanış toplantıları kapsamında ise yerel paydaşlardan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Kızılay Şubesi, Konya Toplum Merkezi, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı ve İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretler kapsamında yerel paydaşlara projeye katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
 


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu