324379001

KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN ORTAĞI OLDUĞU HORİZON PROJESİ'NDE 3. DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN ORTAĞI OLDUĞU HORİZON PROJESİ

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı olduğu ve TÜBİTAK tarafından finanse edilen Avrupa Birliği Horizon 2020'nin kentsel hareketlilik, erişilebilirlik ve bağlanabilirlik alanında çağrısı olan Era-Net Cofund Projesi kapsamında 3. değerlendirme toplantıs

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortağı olduğu ve TÜBİTAK tarafından finanse edilen Avrupa Birliği Horizon 2020 Era-Net Cofund Projesi kapsamında proje ortakları üçüncü değerlendirme toplantısında Konya’da bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde geçen görüşmelere Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yetkililer, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Strazburg Üniversitesi, Brüksel Louvain Üniversitesi, Brüksel Libre Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.

Konya, Brüksel ve Strazburg’tan ortakların bulunduğu projede üç şehirde toplu ulaşım imkanları kullanarak şehrin farklı yerlerine erişim süreleri ile ilgili yapılan çalışmaların analizleri, dezavantajlı gruplarla ilgili yapılan odak grup toplantılarının sonuçları, üç şehir için yapılan toplu ulaşım erişilebilirlik haritalarına ait bulgular paydaşlarla paylaşıldı.

Bunun yanında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusundaki iyi uygulama örnekleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Saha çalışmalarında ise tramvay ve trafik kontrol merkezleri, Bisiklet Tramvayı, Kültürpark turnikeli otobüs durak sistemi, bataryalı tramvay ve katanersiz tramvay hattı ile Kültürpark otobüs duraklarına yerleştirilen ve engellilerin kullanımı için tasarlanmış kioskta incelemeler gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu, 2021 yılı Mayıs ayında başlayan ve kısa adı JUSTICE olan “Kapsayıcı Bir Şehir Modeli Elde Etmek için Kentsel Morfoloji, Zaman-Mekansal, Sosyo-Bilişsel Erişebilirliğe Katılım Projesi” 2024 yılı Mayıs ayında tamamlanacak.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu