324379001

KÜTAHYA BELEDİYEMİZDEN ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI GECE

KÜTAHYA BELEDİYEMİZDEN ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI GECE

KÜTAHYA BELEDİYEMİZDEN ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI GECE

Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle şehrimizde yaşayan engelli hemşehrilerimizle ve aileleriyle yemekte bir araya geldi. Yemekte konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Bu özel günde şehrimizin özel ve güzel insanlarıyla bir arada olmanın onuru ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Engelsiz şehir anlayışıyla çalışan ve bu anlayışla projeleri hayata geçiren Kütahya Belediyemiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir organizasyona daha imza attı. Şehrimizde yaşayan engelli hemşehrilerimiz ve ailelerini bir araya getiren bu özel yemekte; Kütahya Vali Vekili Fikret Zaman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, engelli dernekleri ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile yöneticileri, Kütahya Belediyemizin birim müdürleri ve bine yakın engelli hemşehrimiz ile aileleri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Bugün bir arada olmamıza vesile olan çok değerli engelli kardeşlerimizin kıymetli aileleri ve kıymetli kardeşlerimiz, özel bir günde, şehrimizin özel ve güzel insanlarıyla bir arada olmanın onuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana pandemi dönemindeki kısıtlamalara rağmen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızla birlikte olmaya özen gösterdik. Olamadığımız zamanlarda da belediyemize iletilen herhangi bir engelli vatandaşımızın talebini çok kıymetli bularak mümkün olan en kısa sürede onların talebini yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştık ve siz değerli hemşehrilerimi mutlu etmeye ve mutluluklarınıza ortak olmaya özen gösterdik. Bilindiği gibi Kütahya’da ikamet eden her hemşehrim, bu şehrin gerçek sahibidir. Bu programa katılımınızdan dolayı çok değerli engelli kardeşlerime ve onların çok kıymetli ailelerine, değerli protokolümüze, çalışma arkadaşlarıma ve hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi, biz yapan değerler bunlar. Özel günlerde herkes ünvanlarını bir tarafa bırakıp da bir masa etrafından buluşabiliyorsak bu şehir bundan mutlu olmalıdır. Şehir, erkleriyle ve vatandaşlarıyla bir bütün olduğunda o şehre birilerinin aksi bir durum yapması veya geriye götürmesi mümkün değildir. Biz göreve geldiğimizden bu yana kamu kurumlarımızla, derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte olmaya ve ortak aklı kullanarak enerjilerimizi bir araya getirip sinerjiyi artırmaya özen gösterdik” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN KÜTAHYA’DAKİ HER HEMŞEHRİMİZ KIYMETLİ”

50 kilometrenin üzerinde kılavuz yol çizgisinin döşendiği belirterek sözlerine devam eden Başkanımız Işık, “Göreve geldiğimde engelli kadrolarının boş olduğunu öğrenir öğrenmez hemen engelli istihdamıyla ilgili ilanlarımız çıktık ve şu anda engelli kadromuzun tamamına yakını dolu ve engelli kardeşlerimiz çalışıyorlar. Görme engellilerimizin arzu ettikleri ve geçmişten bu yana kılavuz yol çizgileriyle ilgili talepleri vardı, derhal yerine getirdik. Yeni imalatlarımızda da parkından kaldırımına kadar kılavuz yol çizgisi olacak şekilde imalatlarımızı yapıyoruz. Daha önce plastik çizgiler kullanılıyordu, kar yağışlarında tehlikeli olduğu için onları değiştirdik ve şu anda 50 kilometrenin üzerinde kılavuz yol çizgisi döşedik. Diğer engelli kardeşlerimiz için de nerede ne talep varsa yerine getirmeye çalıştık, beyaz bastondan akıllı saate kadar. Bundan sonra daha çok yapmaya çalışacağız. Her yeni imalatımızda engellilerimizi birinci öncelikli grup olarak görüyoruz. En son açtığımız Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı’nda sadece engellilerimizin yararlanabileceği Engelsiz Yaşam Parkı var. Dün de orayı ziyaret ettiğimde o parkta sallanan engelli bir çocuğumuzun gördüğü, yaşadığı mutluluğu gözümle gördüğümde ne kadar mübarek bir işin yapıldığını onlarla birlikte o heyecanı tadarak yaşadık. Bizim için Kütahya’daki her hemşehrimiz kıymetli ama engellilerimizin ayrıcalığı var ve onlardan gelen hiçbir talebe hayır demedik, bundan sonra da demeyeceğiz. Şarj istasyonlarından tutunuz belediyemizdeki Engelli Koordinasyon Merkezi’ne kadar engelli kardeşlerimiz için bu tür çalışmalarımıza ağırlık vererek devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Dünya Engelliler Günü nedeniyle bu farkındalığın oluşturulması adına gayret gösteren tüm engelli derneklerimizin başkanlarını ve yöneticilerini kutluyorum” dedi.

Yemeğin ardından Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Tiyatro Topluluğu tarafından çocuklarımız için tiyatro gösterisi sunuldu. Gösterinin ardından engelli hemşehrilerimiz ve aileleri canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu