324379001

Mahallelerin yol sorunu tek tek çözülüyor

Mahallelerin yol sorunu tek tek çözülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarafından Asarcık ilçesinde yapımı devam eden Yarımca-Yeşilköy grup yolu ile birlikte mahalle sakinlerinin yol problemi ortadan kaldırılıyor. Başta kırsal bölgeler olmak üzere mahallelerin yol sorununu tek tek çözdüklerini

Samsun Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal bölgelerde bulunanlar başta olmak üzere mahallelerin  yol problemini tek tek çözüyor. Yeni yapılan yollarla birlikte vatandaşlar daha konforlu ve güvenli ulaşıma kavuşuyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Asarcık ilçesinde yapımı devam eden toplam 17 bin 300 metre uzunluğundaki Yarımca-Yeşilköy grup yolunun yapımı ile birlikte mahalle sakinlerinin yol problemi de ortadan kaldırılıyor.

YOL GENİŞLİĞİ 3 METREDEN 7 METREYE YÜKSELTİLDİ

 

Önce zemin iyileştirmeleri ve genişletme çalışmaları yapılan bölgede yol genişliği 3 metreden 7 metreye çıkarıldı. Çıkan dağ malzemesi yine Yarımca Mahallesi'nde kurulan mobil konkasörlerde kırılarak yolun temel malzemesi olarak kullanıldı. Yol güzergahında zemini sağlam olmayan kısımlar taş tahkimatı yapılarak sağlamlaştırıldı.
 

‘BAŞKANIMIZ DEDİĞİNİ YAPTI’


Yarımca Mahallesi Muhtarı İsmail Şahin, yolun yapılması nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek “Mahallem ve kendi adıma Mustafa Demir başkanıma selam ve saygılarımı yolluyorum. Başkanım bize ‘Sizleri sevindireceğim. Dertlerinizi bitireceğim’ dedi. Dediğini de yaptı. Allah razı olsun. Dünyalar bizim oldu başlayan şu çalışmayla. Yıllardır çektiğimiz bir yol hasretimiz vardı. İnşallah başkanımız bu özlemi bitiriyor” dedi.
 

‘ÇAMURDAN EVİMİZE GİREMİYORDUK’

Mahalle sakinlerinden 86 yaşındaki Mustafa Fatsal ise, "Motor üstünde giderken perişan oluyorduk. Allah'a şükrüler olsun bugünleri gördük. Ellerimiz ile kazma küreklerle yol açmaya çalışıyorduk. Evimize giremiyorduk çamurdan. Şimdi şu güzelliğe bakın. Yapanlardan Allah bin kere razı olsun" diye konuştu. 

 

‘BEKLEDİĞİMİZ YOL YAPILIYOR’


‘Yolun eski hali çamur ve taşlıktı’ diyen mahalle sakinlerinden Fatma Şahin ise "Başkanımız yolumuzu yaptırıyor. Bizi büyük bir eziyetten kurtardı. Rabbim onu da hiçbir zaman darda koymasın" diye konuştu. Başka bir mahalle sakini Sevgi Güleş ise, "Beklediğimiz yol yapılıyor. Yolun tamamındaki çalışma bittiği zaman değmeyin bizim keyfimize. Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 

‘BETON YOL ÇALIŞMASI BİTTİ SATHİ KAPLAMA BAŞLAYACAK’


Çalışma ile ilgili bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Asarcık Şube Şefi Berkan Çelik, çalışmaların Çarşamba ilçe sınırından itibaren başladığını belirterek “Yarımca, Ayaklıalan, Yeşilköy'ü içeren 17 bin 300 metre yolumuzun tamamında yol genişletme çalışması yaptık. Eskiden 3 metre olan yolun genişliğini 7 metreye kavuşturduk. Yolun alt yapısının tamamını hazırladık. Şu an 1700 metre Yarımca Mahallemizin içerisinden tarihi cami hattına kadar beton yol çalışmamız vardı. Onda da sona geldik. Geri kalan 15 bin 600 metrelik kısmı da sathi kaplama olarak tamamlayacağız" şeklinde konuştu. 
 

‘HİZMETİN GİTMEDİĞİ YER KALMAYACAK’


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, özellikle kentin kırsal bölgelerinde bulunan mahallelerde yaşanan yol ve su alt yapı sorunlarını tamamen ortadan kaldırmak için ekiplerin gayretle çalıştığını belirterek “Ekiplerimiz vatandaşlarımızın yol ile ilgili taleplerini karşılamak için gece gündüz çalışıyorlar. Yarımca-Yeşilköy grup yolu da yol ile ilgili sorun yaşanan güzergahlardan biriydi. Burada da kapsamlı ve hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Yolu hem genişlettik hem de sağlamlaştırdık. Yeni yolun yapımı en kısa sürede tamamlanacak. Yaptığımız çalışmalarla mahallelerimizin yol sorununu tek tek çözüyoruz. Hizmetin gitmediği tek bir yer bile bırakmayacağız" dedi.
 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu