324379001

MALAZGİRT´TEN KOCATEPE´YE ZAFERİN İZİNDE

MALAZGİRT´TEN KOCATEPE´YE ZAFERİN İZİNDE

MALAZGİRT´TEN KOCATEPE´YE ZAFERİN İZİNDE

MALAZGİRT'TEN KOCATEPE'YE ZAFERİN İZİNDE

            100. yıl etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar'da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçuluk Vakfı tarafından Malazgirt'ten Kocatepe'ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakaları gerçekleştirildi. Programda minik okçuların gösterileri göz doldurdu.

Afyonkarahisar, Büyük Taarruz Zaferinin 100. Yıl dönümünü çeşitli etkinlik ve programlar ile kutluyor. 100. Yıla özel yapılan programlar kapsamında Okçuluk Turnuvası ve Malazgirt Zaferinin 951. Yıl dönümü ilk ok atışları Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla Zafer Meydanı'nda yapıldı. Programa, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in yanı sıra Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan, Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selcen Hıdıroğlu il protokolü, gençler ve vatandaşlarımız katıldı.

OKÇULUK MÜSABAKALARI GÖZ DOLDURDU

Türklere Anadolu'nun kapılarını sonsuza dek açan, Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıldönümü etkinliklerinin ilk ok atışları Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Afyonkarahisar'ımızdan atıldı.  Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıldönümü kutlamaları başlangıcı Kurtuluş Savaşının temellerinin atıldığı Afyonkarahisar'ımızda verilirken, Okçular Vakfı tarafından düzenlenen ok atma törenleri heyecan ve merakla izlendi. Törende ayrıca protokol üyeleri de ok atışı yaptı.

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Okçuluk Vakfı tarafından düzenlenen Malazgirt'ten Kocatepe'ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakalarında dereceye girenler protokol tarafından ödüllendirildi. Ok atmada başarıyı göğüsleyen gençlerimiz kupalarını Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başta olmak üzere protokolümüzün elinden aldı.  

BÜYÜK TAARRUZ VE MALAZGİRT ZAFERİ KUTLU OLSUN

Programda konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; Şehrimiz adına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan'a hoş geldiniz diyorum. Büyük Taarruz'un 100. Yılı olması münasebeti ile ve Anadolu'nun kilitli kapılarının açıldığı Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünün aynı tarihlere denk gelmesi münasebeti ile sizleri şehrimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Anadolu'nun İslam coğrafyası olmasının başlangıcı olan Malazgirt Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz'un 100. Yılında kurtuluşun ve zaferin başkenti olmamız nedeni ile Valiliğimizle birlikte çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu programda o etkinliklerden biri. İnşallah tarihimize yakışır, gençlerimizi bilinçlendirme açısından yaptığımız etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise açıklamasında Malazgirt ve Büyük Taarruz'un önemine dikkat çekti. Erdoğan; "Malazgirt'in 951. yıl dönümünü anarken Alparslan'ı gençlerimize anlatırken 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz'u da ne kadar bağlantılı ve birbirinden ayrılmaz iki tarihi dönüm noktası olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve onlarla beraber cephede kahramanlıklar sergileyen, canlarını veren bir çok yerde süngüyle düşmanı püskürtmeye muvaffak olan kahramanları gençlerimize hatırlatacağız. 851 yıl sonra biz o iradeyi yeniden göstererek Malazgirt ruhunu da yeniden teyit etmek amacıyla bu toprakları bizden almak isteyenleri bir kez daha püskürttük. Büyük Taarruz, bu püskürtmelerden en büyük ve sonuncusu. Biz, Malazgirt'i 5 yıldır bütün ülkeye haykırırken ve yeninden hatırlatmaya çalışırken daha geniş anlaşılmasına gayret gösterirken tam da o Büyük Taarruz ruhunun canlı kalması için bunu yapıyoruz. Hem Malazgirt'in 951. yıl dönümü hem de Büyük Taarruz'un 100. yılı tekrar kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da açıklamasında, Türk milletinin tarihi, destansı zaferlerle dolu. Bunlardan en önemlileri arasında 1071 Malazgirt Zaferi ile 1922'deki Büyük Taarruz zaferi vardır diyerek kentteki 100. yıl etkinliklerinin görkemli ve coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade etti.

Ödül töreni ardından stantların gezilmesi ve fotoğraf çekinilmesi ile program son buldu.

Haberin Videosu için TIKLAYINIZ
https://wetransfer.com/downloads/80a555f8678f0d2e4eb72d35a3de206f20220818142038/19ae8c


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu