324379001

Mavi Bayrak sorumlularına eğitim semineri

Mavi Bayrak sorumlularına eğitim semineri

Mavi Bayrak sorumlularına eğitim semineri

Merkezi Kopenhag’da bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından yürütülmekte olan ve ülkemizde 1993 yılından bu yana Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından koordine edilmekte olan Mavi Bayrak Programı kapsamında her yıl farklı bir bölgede yerel mavi bayrak sorumluları eğitim semineri düzenleniyor. Bu yıl “15. Yerel Mavi Bayrak Sorumlular Eğitim Semineri”, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 7-10 Kasım tarihleri arasında uluslararası katılım ile Kocaeli’nde düzenlenecek.

ULUSLARARASI KATILIM SAĞLANACAK

7-10 Kasım tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek eğitim semineri programına yurtdışından Uluslararası Mavi Bayrak Direktörü, İspanya Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü ve Yunanistan Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü ile ülkemizde Mavi Bayrak Programını destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı katılım sağlayacak.

KOCAELİ’NDE 9 MAVİ BAYRAKLI PLAJ

1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında Türkiye 2023 yılı itibariyle 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazanmış durumda. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye bu yıl 51 ülke arasında dünyada 3. sırada yer aldı. Dünyadaki plaj ve marina Mavi Bayrak toplamının yaklaşık olarak %13’ü Türkiye’de dalgalanıyor. Kocaeli’nde ise 2023 yılı itibarı ile Büyükşehir’in 9 adet halk plajında mavi bayrak ödülü bulunuyor.

EĞİTİM SEMİNERİ PROGRAMI

Mavi Bayrak Programını uygulayan kıyı bölgelerde, TÜRÇEV tarafından belirlenen kurum ve kuruluşlar yerel sorumlu olarak çalışmalara katkıda bulunmakta. Bunların büyük bir çoğunluğu belediyeler olmakla birlikte, geriye kalan kısmı da sivil toplum kuruluşları, köylere hizmet götürme birlikleri veya konaklama tesisleri. Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu, bölgesindeki Mavi Bayrak ödüllü veya aday plajlar-marinalar ile ilgili çalışmaları TÜRÇEV işbirliği ile yürüten yerel sorumlu kuruluş tarafından, görevlendirilmiş yetkili kişilerdir. Yaklaşık 100 adet yerel mavi bayrak sorumlusunun katılım sağlaması beklenen eğitim semineri programı kapsamında Ormanya ile İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizlik Projesi inceleme gezisi de düzenlenecek.


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu