324379001

Mutfakta israfa son

Mutfakta israfa son

Mutfakta israfa son

Söyleşi ve atölye, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün Demircikara Mahallesi’nde bulunan yeşillikler içindeki bahçesinde gerçekleşti. “Atıksız yaşam atıksız mutfakla başlar” sloganıyla düzenlenen Bahçede Yaşam Var etkinliklerinin ilki Ekolojik Yaşam Derneği Hareketi Derneği kurucu başkanı Meziyet Avcı tarafından gerçekleştirildi.

Avcı, planlı alışveriş, doğru saklama, mevcudu değerlendirme, geri dönüştürme pratikleri, ev tipi kompost yapma üzerine konuştu. Avcı, mutfakta israfı engellemek için buzdolabının üzerine yapışkan notlarla biten gıdaları not almanın iyi bir adım olacağı anlatıldı.

Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, Bahçede Yaşam Var etkinlikleriyle çevresel sorunları oluşturan küçük olaylar karşısında bireysel olarak neler yapılabileceğini ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi. Evde sirke üretmek, diş macunu yapmak, atıksız mutfağa geçmenin bu çerçevede atılabilecek adımlar olduğunu belirten Şahin, “İsraf biliyorsunuz çok önemli. Hem ekonomik olarak mutfağa katkıda bulunmak hem de çevreyi korumak adına önemli. Komşularımızı periyodik olarak düzenleyeceğimiz atölye etkinliklerimize davet ediyorum” diye konuştu.
Antalya,Muratpaşa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu