324379001

Okullarda ilaçlama çalışmaları tamamlandı

Okullarda ilaçlama çalışmaları tamamlandı

Okullarda ilaçlama çalışmaları tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vektör mücadelesi hizmetleri kapsamında her eğitim-öğretim döneminde olduğu gibi 2023–2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili sürecinde ilimizdeki tüm okullarda haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama yaptı.İlimizde bulunan 532 okulda çocuklarımızın sağlığının dikkate alındığı çalışmalarda veteriner hizmetleri ekipleri özellikle çocukların ortak kullanım alanları olan sınıflar, tuvaletler, mutfak, merdiven tırabzanlar, okulun bodrum katlarına kadar tüm köşeleri ilaçladı.

HAŞERE VE KEMİRGENLERE KARŞI UYGULAMA

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm yıl boyunca sivrisinek ve karasinek gibi zararlı haşerelerle mücadele yürütülmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında okullarda uygulanan ilaçlama ile kemirgenlerden ve haşerelerden bulaşan hastalıklarla mücadelede edildi. Böylelikle halk sağlığını tehdit eden ve hastalıkların yayılmasına yol açan haşere ve kemirgenlere yönelik ilimizin tamamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ilk ve ortaöğretim seviyesindeki 532 okulda ilaçlama çalışmaları yapıldı.

ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI DİKKATE ALINDI

Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele ekiplerinin il genelinde yaptığı uygulamada özellikle okul lavaboları, ardiye, kazan dairesi, bodrum gibi zararlı canlıların üreme odaklarını oluşturan hedef alanlarda ilaçlama gerçekleştirildi. Sağlıklı ortamda çocuklarımız için daha etkili bir eğitim-öğretim atmosferi oluşturmaya çalışıldı. Ekipler tarafından yapılan uygulamalar Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, tür seçiciliği olan ve doğanın dengesini bozmayacak ürünler kullanılarak çocuklarımızın sağlığı konusunda son derece hassas yaklaşıldı.


Kocaeli,Kocaeli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu