324379001

PAZARLARDA DA TEDBİRLER ARTIRILDI...

PAZARLARDA DA TEDBİRLER ARTIRILDI...

PAZARLARDA DA TEDBİRLER ARTIRILDI...

Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığının olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla, pazar alanlarına yönelik alınan ek tedbirleri yerinde görmek üzere perşembe pazarında incelemede bulundu.

Pazar alanlarında sosyal izolasyonu sağlamak için İl Pandemi Kurulu tarafından, tezgâhların 3 metre mesafeyle yerleştirilmesi, sebze ve meyvelerin vatandaşlar tarafından seçilmemesi, pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışların sağlanması için ve bu alanlar dışında kalan tüm bölgelerin bariyerlerle kapatılarak, giriş ve çıkışların aynı yerden yapılması kararı alındı.

Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan, pazar alanını gezerek alınan tedbiri yerinde inceleyerek pazar esnafıyla sohbet etti.

İncelemenin ardından değerlendirmede bulunan Vali Ayhan, Sivas Belediyesi'nin ilimizde kurulan 7 pazarda gerekli tedbirleri aldığını söyleyerek, "Alınan tüm kararların bir gerekçesi var. ‘Pazar yerleri kapansın’ gibi söylemler de oluyor ama pazarların kapatılmaması lazım çünkü fiyat istikrarını korumamız lazım. Açık alanda tedbir aldıktan sonra hiçbir sıkıntı çıkmaz. Giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Mesafeler de ayarlandı. Vatandaşların da bu konuda bilinçli davranması bizi ziyadesiyle mutlu etti." dedi.

İçişleri Bakanlığının Koronavirüs ile ilgili yeni bir genelge yayınladığını kaydeden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Bakanlık, ek tedbirleri içeren genelge ile Kovid-19 salgınının Türkiye'de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek için il, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazar yerlerinde tedbirler geliştirilerek uygulamasını istedi. İlimizde her türlü tedbiri alarak bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu virüsle mücadele ediyor. Bize düşen milletçe ve devlet olarak özellikle birliğimizi ve beraberliğimizi sağlayarak devletimize riayet ederek, alınan tedbirlere uymamız gerekiyor. Bu süreçte birbirimize daha çok destek olacağız. Toplu yerlerde dezenfekte işlerini yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Bakanlığın yayınladığı genelge doğrultusunda hem pazar esnafının hem halkın sağlığı noktasında alınması gereken tedbirleri aldıklarını söyleyen Başkan Bilgin, "Pazarcı esnafımıza, odamıza zabıtamıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu süreci el birliğiyle, güç birliğiyle şükür sınırları içerisinde devlet olarak millet olarak atlatacağız. Sağlımız için çok işimiz olmadığı sürece evden dışarı çıkmamamız bu süreç içerisinde milletimizin verdiği destekten dolayı duyarlılığından ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu